Андре Вияш Боаш отказа да коментира бъдещето си като треньор

...
Андре Вияш Боаш отказа да коментира бъдещето си като треньор
Коментари Харесай

След 150 милиона похарчени за две години за трансфери, Шанхай СИПГ отново е без трофей в Китай

Андре Вияш Боаш отхвърли да разяснява бъдещето си като треньор на Шанхай СИПГ, откакто изгледа от аварийна пейка отборът му да губи от градския съпрерник Шанхай Шенхуа в шампионата за Купата на страната.

Шенхуа завоюва трофея за първи път от 1998-а година насам, откакто общият резултат стана 3:3. Те победиха в първия мач с 1:0, а в този момент отстъпиха с 2:3, само че по правилото за повече голове на непознат терен подвигат купата.

Голове на Као Юндън и Обафеми Мартинс дадоха преднина на символичните посетители от Шенхуа и осигуриха на отбора, воден от треньора У Цзънгъ място в Азиатската Шампионска лига през идващия сезон. Шанхай СИПГ приключи сезона без трофей, като и в двете локални съревнования остана на 2-ото място, макар сериозната селекция от скъпи легионери.

" Не е верният миг да разясняваме дали оставам или си потеглям, съобщи някогашният управител на Тотнъм, Челси и съветския Зенит. Ръководството на СИПГ знае моето решение, и вие ще го научите. Но не е в този момент моментът, с цел да го разясняваме.

Клубът похарчи повече от 150 милиона евро за чужденци в последните две години, като отпред на покупките е бразилецът Оскар за 60 милиона евро през януари. Малко по-късно Вияш Боаш размени Свен Йоран Ериксон. Но вложенията в скъпи футболисти не съумя да спре превъзходството на Гуанджоу Евъргранде.

Тимът на Шенхуа игра и в двата финални мача по-добре, по-освободено и разумно завоюва, макар 11-ото място в крайното класиране в Суперлигата. Те даже не можаха да разчитат на Карлос Тевес, който напусна тима в неделя преди мача и се прибра в родината си Аржентина.

" Ние просто би трябвало да се насладим на момента и да стартираме да мислим за идващия сезон, съобщи треньорът У, който евентуално няма да остане, откакто беше назначен краткотрайно на мястото на Гус Пойет. Китайският експерт благодари и на Тевес, който макар отсъствието си през днешния ден, е оказал голямо въздействие върху построяването на отбора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР