Анди Мъри заяви, че е все още се надява да

...
Анди Мъри заяви, че е все още се надява да
Коментари Харесай

Анди Мъри се надява да участва на Уимбълдън, въпреки контузията

Анди Мъри съобщи, че е към момента се надява да играе на " Уимбълдън ", макар че се бори с коремна травма, която не му разрешава да тренира пълноценно.

35-годишният шотландец, който е първенец на " Уимбълдън " през 2013-а и 2016-а, получи контузията на изгубения край на Откритото състезание на Щутгарт от Матео Беретини.

Бившият номер 1 в света бе заставен да се отдръпна от присъединяване на шампионата " Куинс " през предходната седмица, с цел да бъде подготвен за третия шампионат за годината от Големия шлем, който стартира на 27 юни в Лондон.

" Планът ми е да играя. Контузията отшумява и се усъвършенствам ", разяснява Мъри пред английските медии.

" Но не мога да ходя против естеството на травмата и не бях кадърен да упражнявам. В идващите дни ще увелича натоварванията. Да се надяваме, че съм се възстановил задоволително ", добави тенисистът.

Мъри, който сега е под номер 51 в международната класация на АТП, изглеждаше в добра форма по време на сезона на трева, като доближи до полуфинал на Чалинджъра в Събиртън, както и край в Щутгарт.

" Разочароващо е, само че изиграх девет мача за две седмици, което не бях правил от 2016 година ", добави Мъри, който е малтретиран от непрекъснатия травми в последните години, както и от интервенции на таза.

" Разочароващо е да съм в това състояние преди " Уимбълдън ", само че позитивното за мен е, че се преборих с доста по-сериозни проблеми в последните години и излязох победител ", приключи Анди Мъри.
 Филип Колшрайбер приключва кариерата си след
Филип Колшрайбер приключва кариерата си след " Уимбълдън "

38-годишният тенисист се смъкна до 230-о място в международната ранглиста
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР