Анди Мъри в края на март след отпадането си на

...
Анди Мъри в края на март след отпадането си на
Коментари Харесай

Без петкратния шампион в Куинс: Анди Мъри се оттегли от надпреварата

Анди Мъри в края на март след отпадането си на Мастърс шампионата в Маями по време на своята конференция съобщи, че ще пропусне целия сезон на клей, с цел да даде нужната отмора на тялото си преди старта на тревните съревнования. Британецът не съблюдава изцяло казаното, откакто се включи на хилядарката в Мадрид, но при първите признаци на изтощеност взе решението да се откаже и се завърна на корта едвам при започване на този месец за Чалънджър съревнование в родината си.

Бившият номер едно демонстрираше напредък в представянето си с всеки минал дуел и се приближи до върховата си форма, достигайки финала на шампионата в Щутгарт през предходната седмица, като по пътя си в профил тенисисти от ранга на Стефанос Циципас и Ник Кирьос. В мача за купата за сър Анди предстоеше да срещне завърналия се от травма Матео Беретини, като двамата майстори на трева ни предложиха истински театър, само че за жалост в края на срещата трикратният първенец от Шлема почувства сериозна болежка в региона на бедрото, която го направи неконкурентоспособен и той довърши конфликта с известна доза проблеми, подбудени от физическото му положение.

През днешния ден Мъри приказва във връзка здравословното си положение, като съобщи, че през днешния ден следобяд е минал проучвания на скенер, чиито резултатите сочат за абдоминална контузия, заради което някогашният номер едно се е почувствал заставен да вземе тежкото решение да се отдръпна от присъединяване си на шампионата в Куинс, където е петкратен първенец, както и от авансово декларираната конкуренция в Ийстборн, която започва идната седмица. Британецът въпреки всичко остава оптимистично надъхан за идния Уимбълдън, като от лагера на двукратния олимпийски златен медалист обмислят вид, при който сър Анди да се включи в показателен мач, целящ да дефинира положението му директно преди старта на третия,,мейджър " шампионат за годината.

,,След като през днешния ден следобяд минах проучвания на скенер, се стигна до заключението, че имам абдоминална травма, която не ми разрешава да се възстановя изцяло, с цел да взема присъединяване на конкуренцията в Куинс. Турнирът значи доста за мен и е разочароващо, че няма да имам опция да се състезавам, изключително откакто към този момент изиграх много положителни мачове на трева. " - показа трикратният първенец от Шлема за контузията си.

BREAKING: Andy Murray is OUT of Queen`s with an abdominal injury after a scan earlier today.

Am told he is still planning to play but will not go to Eastbourne next week. May consider an exhibition match the week before SW19.
— James Gray (@jamesgraysport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР