Ъндърграунд страшилището Димитър Желязков-Митьо Очите остава под домашен арест. Това

...
Ъндърграунд страшилището Димитър Желязков-Митьо Очите остава под домашен арест. Това
Коментари Харесай

Бургаско трепери - пуснаха на свобода дясната ръка на Митьо Очите - Калоян Колев

Ъндърграунд страшилището Димитър Желязков-Митьо Очите остава под домакински арест. Това реши дефинитивно Апелативният профилиран углавен съд (АСНС). Той е удостоверил определение на долната инстанция.

На независимост обаче излиза ямболията Калоян Колев, който е измежду най-близките на Желязков, сподели информация на бургаският уебсайт " Флагман ". Според спецпрокуратурата той и Радослав Николов-Рачо са идващите в йерархията в групата на Митьо Очите.

Мярката за неотклонение на Калоян Колев е изменена от " домакински арест " на " гаранция в пари " в размер на 10 000 лева с определението на Специализирания углавен съд (СНС) от 24 март. Срещу него е постъпил митинг от прокуратурата, само че и тъжба от Калоян Колев, съгласно който сумата на гаранцията би трябвало да е по-ниска. Колев счита, че " подписка " също би била съответна мярка за неотклонение.

АСНС обаче е удостоверил определението на долната инстанция.

Припомняме, че Димитър Желязков и Калоян Колев бяха задържани през август 2018 година Те бяха с мярка " задържане под стража " до юли 2021 година, когато бяха пратени в " домакински арест ".

С последното определение на съда Очите остава арестуван вкъщи, а Колев излиза на независимост.

Същевременно стана ясно, че профилираното правораздаване ще продължи да работи още три месеца след законодателното решение на Народното събрание то да бъде закрито.

Припомняме, че от есента на предходната година СНС се пробва да организира ново разпоредително съвещание след няколкото неуспеха на процеса през последните години.

Ако това се случи до закриването на спецсъда, делото ще продължи да се гледа в Софийския градски съд. В противоположен случай то ще се реалокира в Окръжен съд-Бургас.

Димитър Желязков е обвиняем като водач на проведена незаконна група с още 11 души. Бандата работила на територията на Бургаска област в интервала януари 2013 – август 2018 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР