Анатолий Чубайс напусна страната, уж заради ситуацията в УкрайнаСпециалният пратеник

...
Анатолий Чубайс напусна страната, уж заради ситуацията в УкрайнаСпециалният пратеник
Коментари Харесай

Царят на постсъветската приватизация напусна Русия

Анатолий Чубайс напусна страната, сякаш поради обстановката в Украйна

Специалният делегат на съветския президент Владимир Путин подаде оставка от поста си, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков през вчерашния ден: „ (Анатолий) Чубайс подаде оставка по лично предпочитание. Що се отнася до това дали е напуснал или не – това е негова работа “, сподели Песков пред кореспонденти в Москва.

За първи път от началото на войната в Украйна върховен съветски чиновник подава оставка, сякаш в символ на митинг против спора. Близък до Чубайс източник сподели по-рано, че той „ подаде оставка от поста на специфичен представител и напусна страната “.

Руският олигарх бе авторитетен член на администрацията на президента Борис Елцин при започване на 90-те години. Той отговаряше за приватизацията на голям брой държавни предприятия и бе основна фигура за въвеждането на пазарна стопанска система и частна благосъстоятелност в страната. Порталът http://www.defenddemocracy.press/the-czar-of-post-soviet-privatisations-quits-russia/ го назова „ Царят на постсъветската приватизация “.

От 1998 до 2008 година оглавява държавния електроенергиен монопол. От декември 2020 година е специфичен делегат на президента за връзките с интернационалните организации.

Превод: доктор Радко Ханджиев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР