Анатоли Илиев бе сред официалните гости на Откриването на осмото

...
Анатоли Илиев бе сред официалните гости на Откриването на осмото
Коментари Харесай

Стартира осмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал

Анатоли Илиев бе измежду формалните посетители на Откриването на осмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал. Организационният секретар на София2018 и член на Управителния ръб на ACES EUROPE поздрави присъстващите, като посочи ролята на спорта в всекидневието на хората и мощно експресивният метод, по който филмовото изкуство пресъздава желанието и устрема за деен метод на живот.
София – Европейска столица на спорта подкрепя Фестивала, в чиято стратегия за първи път е включен и панел със спортни филми. Те са 19 от над 90-те, които ще могат да видят феновете по време на форума до 5 ноември.
Жана Караиванова – основател и шеф на Фестивала, посочи че за първи път ще има конкурс в три категории - игрално, писмено и късометражно кино. Заглавията ще прави оценка 7-членно интернационално жури с ръководител Лорън Хамъндс от програмния екип на влиятелния " Трайбека филм фестивал ", Ню Йорк. Ще бъдат връчени награди за най-хубав игрален и документален самостоятелен филм и за най-хубав български късометражен филм.
Сред 10-те кино лентата от целия свят в игралния конкурс са " И след това светлина " на Константин Божанов, продуцираният от Мартин Скорсезе " Място има за всички ", с премия за сюжет от " Трайбека ", и " Аляска в рокля ", с номинация за постановка от Нюйоркските награди " Готъм ". В документалния конкурс са седем забележителни кино лентата, с самопризнание от влиятелни кинофоруми, сред които " Ад на земята: възходът на ИДИЛ " - най-новият филм на номинирания за " Оскар " Себастиан Юнгер.
За втора година " Со Индипендънт " и " Ню Бояна филм студиос " ще дадат опция на игрални български планове в развиване да вземат участие в състезанието за премията " Дани Лернер " - 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой при започване на фотоси.
Фестивалът включва още извънконкурсна стратегия в границите на " София Спорт филм фестивал " и нискобюджетно и пробно кино от целия свят. Голяма част от филмите ще бъдат показани от своите режисьори и продуценти.
Филмът „ Лъки “ на режисьора Джон Каръл Линч - последният филм на паметния артист Хари Дийн Стантън, който ни напусна на 15 септември, откри осмото издание на " София Индипендънт Филм фестивал " ( " Со Индипендънт " ). Повече информация и цялостна стратегия можете да намерите на http://soindependentfilmfest.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР