Анасонът (Pimpinella anisum) е билка, заслужаваща много по-голямо от досега

...
Анасонът (Pimpinella anisum) е билка, заслужаваща много по-голямо от досега
Коментари Харесай

Анасон – 3 в 1 срещу анемия, кашлица и подут корем


Анасонът (Pimpinella anisum) е билка, заслужаваща доста по-голямо от до момента отдаваното ѝ внимание. Семките на анасона са измежду най-пълноценните източници на желязо . Три

супени лъжици анасоново семе обезпечават 100% от целесъобразната дневна доза желязо за възрастен човек. Другата значима съставна част – анетол – се употребява като интензивно вещество в редица лекарства за лекуване на кашлица, липса на вкус, стомашно неразположение, остри и хронични респираторни инфекции .

Високата централизация на желязо разрешава семето на анасона да се употребява като превантивно и допълващо лекуването средство против анемия. Желязото е най-важният запас за подсигуряване естествената еритропоеза и кръвотворните функционалности като цяло.

Приятният мирис на анасоновото семе разрешава то да се включва като фалшификация при подготвяне на разнородни гозби, които да подсигуряват предварителна защита на широкоразпространения стоманен недостиг.

Друго значимо преимущество на анасона е мощното му откашлячно деяние . Масло от анасон, с високо наличие на анетол, влиза

в състава на водещи сиропи за кашлица, пастили и други артикули, настоящи локално върху лигавицата на дихателната система. Сферата на приложение на анасона против кашлица и респираторни проблеми включва астма, пневмония, бронхит, синузит и други

Анасон се употребява сполучливо и за преодоляване на всевъзможен вид стомашни проблеми – гадене, повръщане, диария, болки в корема, газове . Билката е добре проучена във връзка с сигурността си, в това число при бебета . В допълнение анасонът оказва помощ и за стимулиране на апетита.

Тези 3 изгоди от приема на анасон обаче надалеч не изчерпват целия му капацитет за поддържане на човешкото здраве. Наред с високото наличие на желязо и анетол, семената на анасона са богати на калций, магнезий, фосфор, мед, манган и омега-3 мастни киселини.

Свързани публикации.. Анасонът - подтиква храносмилането 0 Семена от анасон – извор на желязо 0 Етеричното масло от анасон облекчава напрежението 0

Този състав изяснява удобното деяние на анасона и при положения като:
Хронични проблеми със съня; Климактерични недоволства – и при женска, и при мъжка менопауза; Намалена лактация при родилки; Кожни проблеми, изключително акне с постоянно възпаление на кожата; Ниско либидо – анасонът се употребява като афродизиак от редица културни общности по света.

За реализиране на най-благоприятен резултат, в случаите, когато анасонът

се употребява за подготвяне на чай или отвари, е да не се позволява продължителното им шупване, тъй като най-полезните съставки са летливи и бързо ще се изпарят.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР