Ананиев: Няма намаление на лимитите за хемодиализа и ражданияНяма намаление

...
Ананиев: Няма намаление на лимитите за хемодиализа и ражданияНяма намаление
Коментари Харесай

Ананиев: Няма намаление на лимитите за хемодиализа и раждания

Ананиев: Няма понижение на лимитите за хемодиализа и раждания
Няма понижение на лимитите за хемодиализа и раждания. Те имат общ размер на разход, който им е избран за дадения месец. В рамките на този размер те са длъжни да извършат своята активност. Как ще откажем раждане против това, че няма обезпечен запас. Това е парадокс! Така министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев разяснява готвения нов митинг на лекарите и медицинските сестри от карловската МБАЛ „ Д-р Кирил Попов “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Недоволството на медиците е ориентирано към работата на Здравната каса, която съгласно тях е понижила финансирането на нелимитните действия в отделенията по „ Хемодиализа “ и „ Акушерство и гинекология “.

„ Тези ограничения, които в този момент ще разработим, мисля че ще бъдат задоволително съображение на следващия ден те да се откажат от своя митинг “, безапелационен бе Ананиев.

По-рано през днешния ден министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на здравеопазването да стартира разбори на финансовото положение на всяка една от общинските лечебни заведения в страната. До на следващия ден министерството би трябвало да изготви и предложение с съответни решения на проблемите в общинското опазване на здравето, което да показа.

Ананиев пристигна в Народно събрание през днешния ден във връзка разисквания по отношение на организацията на трансплантационното лекуване в България. Народните представители разпоредиха на Ананиев в период до 1 април 2019 година да показа в Народното събрание разбор на трансплантационната активност в България; проект за деяние с написани съответни задания, предстоящи резултати и периоди, с цел да стане България пълновръстен член на Евротрансплант; нужните промени в Закона за трансплантация на органи, тъкани и кафези, Наредба №29 от 2007 година и стандарта за трансплантация на органи, тъкани и клетки; както и Национална стратегия за промоция на дарителството на органи, кафези и кръвни артикули.

Пред публицисти министърът уточни, че като част от националната акция за донорство, се планува създаването и разпространяването на така наречен донорска карта, в която всеки жител при предпочитание ще може да означи единодушието си за вероятно донорство. Тази карта няма да бъде законово регламентирана, което значи, че жителите няма да бъдат задължени да имат такава карта. Картата ще има по-скоро морална тежест и един тип ще дава информация за волята на притежателя ѝ. Картата ще бъде налична на обществени места, от които всеки ще може да се достави с нея и да я носи с персоналните си документи при предпочитание. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР