Анализите на Топлофикация София“ показват около 29% повишение на консумацията

...
Анализите на Топлофикация София“ показват около 29% повишение на консумацията
Коментари Харесай

“Топлофикация“: Хоум офисът и дистанционното обучение вдигнаха консумацията на парно с 30%

Анализите на „ Топлофикация София “ демонстрират към 29% покачване на потреблението на топлинна сила през месец ноември 2020 година, в съпоставяне със същия месец от миналата 2019 годината. Основен фактор за регистрираната разлика са доста по-ниските температури за периода през тази година. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология, регистрираната приблизително месечната температура за ноември 2019 година е била 9,7 градуса, до момента в който същия месец през 2020 година междинната температура е била 5,3 градуса или с 4,4 градуса по-студено.

Тази година захлаждането стартира още през октомври и парното беше пуснато 5 дни по-рано спрямо 2019 година, когато отоплителния сезон започва на 5 ноември. Повишената консумация на топлинна сила през 2020 година се дължи с изключение на на по-студеното време и на прекосяването на учениците към електронен вид образование, което се случи на 29-ти октомври за гимназиалните класове, а по-късно и за останалите възпитаници. 

За реализира по-висока успеваемост и усъвършенстване на разноски, без да се нарушава топлинния комфорт в домовете, специалистите на „ Топлофикация София “ напомнят рекомендациите за рационално ръководство на топлоенергията. Може да разгледате потребните препоръки в YouTube канала на сдружението: .

Всеки консуматор може да откри подробна информация за общата подадена топлоенергия до абонатната станция, регистрираната средномесечна температура и денградусите на 2-ра страница в известието към месечната фактура. В данните и поясненията за правенето на фактурата са посочени и съответните индикатори за предходния отоплителен сезон.

От столичната „ Топлофикация “ напомнят, че през 2020 година в сдружението бяха извършени 30 проверки от ресорните институции и всички демонстрираха, че съблюдаваме прецизно законовите разпореждания и няма нарушавания на нормативните условия.

За спомагателна информация и при зародили въпроси може да се свържете с “ Топлофикация София “ на  и на телефон 0 700 11 111.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР