Анализираме рисковете от прекратяването на дерогацията за внос на руски

...
Анализираме рисковете от прекратяването на дерогацията за внос на руски
Коментари Харесай

Премиерът: Анализираме рисковете от прекратяването на дерогацията за внос на руски петрол

Анализираме рисковете от прекратяването на дерогацията за импорт на съветски нефт. Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на брифинг на държавното управление във връзка със статута на пристанището " Росенец " и настояванията за преустановяване на дерогацията за съветски нефт, предаде  кореспондент на " Фокус ". 

" По отношение на Лукойл – това е извънредно значим обект, който обезпечава горива, а настрана има обществено значени за района и по тази причина всяко едно деяние би трябвало да се характеризира с внимание за това да може да работи обикновено.

Много ясно виждам проблема с пристанище " Росенец “ и прекратяването на концесията. Това е преход, който може да бъде изработен, има условия в концесионния контракт, които изясняват какво се случва, в случай че бъде преустановен. Когато се вземе дефинитивно такова решение, ние ще съблюдаваме контракта ", съобщи министър председателят.

Министър-председателят бе безапелационен, че държавното управление ще работи доста интензивно, с цел да се обезпечи сигурен преход от дерогацията към потреблението на неруски нефт.

" По отношение на прекратяването на дерогацията за съветския нефт, би трябвало да изчакаме решението на Народното събрание. Такова сега няма, а в това време проучваме икономическите и другите опасности с преустановяване на дерогацията, без да бъдат деликатно контрактувани преходния интервал от дерогацията към неруския нефт.

Водим договаряния с управлението на рафинерията, тъй като за нас е значимо да работи без спиране, с цел да осигурим горивата за района и България, освен това на цени, които са подобаващи за популацията ", сподели още Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР