Анализаторите от американския Институт за изследване на войната ISW са

...
Анализаторите от американския Институт за изследване на войната ISW са
Коментари Харесай

ISW: Боеспособността на руската армия в Украйна е влошена

Анализаторите от американския Институт за проучване на войната ISW са установили систематични проблеми в съветския уред за съставяне на въоръжените сили, които намаляват оперативните благоприятни условия на съветската войска в Украйна. Това се споделя действен разбор на института, заяви изданието Гордон.

Цитирани са известия от съветските обществени мрежи, че мобилизираните бойци, които са минали подготовка за артилеристи и танкисти, са зачислени към пехотни дивизии на фронта в Украйна без официална пехотна подготовка.

" Макар че потреблението на персонален състав от непехотни родове войски в пехотата не е нещо извънредно, сходна процедура в съветските въоръжени сили в дадения случай евентуално съставлява сериозен проблем. " – означават специалистите от ISW.

Според тях в съветската войска се отделя прекомерно малко време за подготовка – даже във връзка с родовете войски, в които се възнамерява да служат на фронта. За образование по спомагателни специалности несъмнено няма време, се споделя още в разбора.

Подчертава се, че съветските военни са изгубили значително количество артилерийски системи и бронирана техника при бойните дейности в Украйна, в това число след започването на частичната готовност през септември 2022 година Това води до съществуването на персонален състав, подготвен за работа с съответна военна техника, който обаче не може да бъде снабден с такава техника.

Според ISW, утежняването на боеспособността на съветските военни евентуално ще ускори рецензиите към съветското министерство на защитата.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР