Анализаторите на Yardeni Research виждат повишен риск от рецесия в

...
Анализаторите на Yardeni Research виждат повишен риск от рецесия в
Коментари Харесай

Ръст на шанса за рецесия, докато пазарите подценяват конфликта Израел-Хамас

Анализаторите на Yardeni Research виждат нараснал риск от криза в Съединени американски щати преди края на идната година поради „ вероятностите за продължителна война в Близкия изток “, увеличавайки възможностите за твърдо приземяване от до 30% от 25%.   Това се случва три седмици откакто създателят и основен капиталов пълководец на Yardeni Research Ед Ярдени увеличи прогнозата за криза в Съединени американски щати от 15% на 25%.    Малко евентуално е да има бързо преустановяване на огъня сред Израел и Хамас, защото това е война сред Израел и Иран, споделят анализаторите на компанията за капиталови тактики, представени от MarketWatch.    „ За Израел това е екзистенциално. Този път задачата на Израел е да унищожи Хамас, който е сурогатът на Иран в Газа “, пишат специалистите. „ Войната е екзистенциална и за иранските молли, които се нуждаят от нея, с цел да отвлекат вниманието на популацията от недоволството против техния властнически режим, като продължат напред в своите измами за заличаване на Израел “, показват още анализаторите на Yardeni Research.    Те предизвестяват, че войната може да се разшири, включвайки Хизбула, „ проксито на Иран в Ливан “, което поражда опцията Съединени американски щати да затегнат глобите върху износа на нефт от Иран.   „ Затягането на глобите против иранския нефт може да докара до скок на цените над 100 $ за барел, предизвиквайки международна криза “, споделят анализаторите. „ По-вероятно е Саудитска Арабия да усили производството и износа си, с цел да поддържа цената на петрола под 100 $ за барел. “   Освен „ ескалацията на враждебността в Близкия изток “, анализаторите показват паника и по отношение на евентуална дългова рецесия, като в същото време споделят, че следят банковата промишленост за всевъзможни признаци на „ кредитна рецесия “.

Израел има сили за " дълъг спор "

Бюджетът и Брутният вътрешен продукт на Израел разрешават „ дълъг спор “, който може да разреши на страната да поддържа „ разширена война “ за повече от осем седмици, разяснява пазарният пълководец на BNY Mellon Боб Савидж, представен от CNBC.
 
„ Глобалните пазари към момента не са оценили изцяло инфлационните опасности от развиването спора – по-високите цени на петрола и по-големите разноски за защита “, предизвестява Савидж. Той прибавя, че евентуално ще изплува и въпросът за даването на задгранична помощ на Израел, наблягайки, че надвисналият световен проблем вследствие на спора Израел-Хамас, на фона на продължаващата война в Украйна, е напън за спомагателни военни разноски в международен мащаб: „ Последиците от това биха довели до по-нататъшно понижаване на спестяванията и по-високи лихвени проценти. ”

Президентът на Rapidan Energy Group Боб Макнали прибавя, че възможната интервенция на Иран в спора ще бъде причина за бягството на вложителите към несъмнено леговище като $. „ Това е неприятно за нежните стопански системи и нежните валути, както и за цените на силата “, споделя специалистът, добавяйки, че това е „ последното нещо “, от което икономистите се нуждаят, до момента в който пазарите се пробват да се ориентират към меко кацане.

Глобалната капиталова изследователска компания Alpine Macro също показва, че спорът „ доста евентуално ще ескалира “ и евентуално ще способства за „ доста рискова световна среда “ през идващите един до три месеца.

Най-екстремният сюжет включва Израел да удари нуклеарните уреди на Иран. Това може да повиши цените на петрола даже на 150 $ за барел, показват от Alpine Macro.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР