Анализаторите на TrendForce установиха, че 10-те най-големи производители на полупроводници

...
Анализаторите на TrendForce установиха, че 10-те най-големи производители на полупроводници
Коментари Харесай

NVIDIA е на една крачка от това да стане най-големият разработчик на чипове

Анализаторите на TrendForce откриха, че 10-те най-големи производители на полупроводници са съумели да усилят поредно общите си доходи от 0,1% до $33,86 милиарда през първото тримесечие. Обичайният сезонен спад на търсенето в промишлеността не разреши изцяло да се отърват от складовите остатъци и поддържа търсенето на ниско равнище. Същевременно, NVIDIA усили приходите си с 13,5% и се приближи до Broadcom, който заема втора позиция в класацията.

Последователното нарастване на приходите с 20% в игровия сегмент и 10% в сървърния сегмент разрешиха на NVIDIA да увеличи каузи си измежду десетте най-големи международни водачи в парично изражение от 17,5% на 19,9%, до момента в който Broadcom загуби 0,6 процентни пункта за тримесечието и спадна до 20,4%, заради поредното понижение на приходите с 2,7%. Според TrendForce на компанията е повлиял спадът в търсенето на сървърни системи за предпазване и сезонния спад в сегмента на безжичните съставни елементи.

Qualcomm остава водач по доходи измежду най-големите разработчици на полупроводникови съставни елементи, които приключиха първото тримесечие със $7,942 милиарда доходи, демонстрирайки пореден растеж от 0,6% и си обезпечи дял от 23,5%. В бизнеса със смарт телефони приходите на Qualcomm за първото тримесечие се усилиха поредно с 6,1%. За съпоставяне, приходите от смарт телефони на съперника MediaTek спаднаха поредно с 20%, а в сегмента на силовата електроника — с 13%, което докара до спад от 8,8% в общите доходи на компанията и понижаване на каузи ѝ в челната десетка от 10,2 на 9,3%.

AMD, макар че приключи тримесечието на четвърто място в класацията, се сблъска с непрекъснатия спад на приходите от 21,8% в сегмента на центровете за данни и 18,2% в потребителския бранш. Ръстът на приходите в сегмента на вградените и игрови решения не може изцяло да компенсира тази наклонност, вследствие на което общите доходи на AMD през първото тримесечие непрекъснато понижават с 4,4% до $5,35 милиарда Пазарният дял на компанията понижава от 16,5 на 15, 8 %.

През второто тримесечие, складовите ресурси в промишлеността като цяло би трябвало да бъдат на по-здравословни равнища спрямо втората половина на предходната година, смятат специалистите на TrendForce. Силното търсене на съставни елементи за системите с изкуствен интелект, съгласно анализаторите, може още през второто тримесечие на тази година да подреди NVIDIA на първото място измежду десетте най-големи разработчици на чипове във връзка с приходите. Доставчиците на съпътстващи артикули също ще могат да се възползват от тази наклонност. Всъщност, точно NVIDIA стана водач по растеж на приходите през първото тримесечие измежду десетте най-големи разработчици на чипове в света.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР