Анализаторите на Citi се заеха да проследят ситуацията с времето

...
Анализаторите на Citi се заеха да проследят ситуацията с времето
Коментари Харесай

iPhone 16 се оказа с по-малък дефицит в началото на продажбите, отколкото iPhone 15 миналата година

Анализаторите на Citi се заеха да проследят обстановката с времето за изчакване при поръчка на най-новото потомство смарт телефони на Apple в другите страни, с цел да сравнят резултатите с наблюденията предходната година, когато фамилията iPhone 15 излезе на пазара. Като цяло картината се оказа разнородна в географско отношение, само че по един или различен метод доставките на iPhone 16 покриват по-добре потребностите на пазара, в сравнение с техните прародители на съпоставим стадий от пазарния път.

Основните модели от фамилията смарт телефони iPhone 16, както отбелязва Атиф Малик от Citi, през миналата седмица на 13 септември демонстрираха нарастване на времето за изчакване със приблизително една седмица във всички страни, където продажбите към този момент публично са почнали. Третият класиран модел iPhone 16 Pro в Съединени американски щати, Обединеното кралство и Индия усили времето за изчакване на доставката приблизително с три до седем дни, само че в Китай времето за доставка беше понижено с 12 дни.

В случая с флагмана iPhone 16 Pro Max картината е още по-разнородна. Докато в Съединени американски щати и Обединеното кралство времето за изчакване остана на равнищата от предходната година, в Индия се усили, а в Китай понижа. Изглежда, че китайската публика като цяло не бърза да купува всички модели от новото семейство смарт телефони на Apple. Ефектът от забавеното търсене може да се появи по-късно, когато компанията „ донесе “ на китайския пазар функционалностите на Apple Intelligence, приспособени към китайския пазар, само че към този момент китайските клиенти нямат огромен тласък да купуват най-новите модели iPhone.

Според представител на Citi, базовите модели iPhone 16 като цяло в районите на наличие на Apple се продават на този стадий в количества, сравними с предходната година, а по-скъпите смарт телефони от фамилията се оферират с по-кратко време за изчакване. Сезонните трендове в търсенето на iPhone предвид на настоящото потомство смарт телефони ще бъдат изкривени от циклите на стартиране на функционалностите на Apple Intelligence на другите пазари, както обобщава анализаторът.

Препоръчваме ви още да разберете разликите сред базовите iPhone 16 и iPhone 15.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР