Анализатори смятат, че мобилизацията няма да се ограничи до 300

...
Анализатори смятат, че мобилизацията няма да се ограничи до 300
Коментари Харесай

Русия мобилизира над 213 хил. души основно от най-бедните региони

Анализатори считат, че мобилизацията няма да се ограничи до 300 хиляди

От 21 септември, когато Владимир Путин разгласи " частична готовност ", тя е обхванала поне 213.2 хиляди индивида в 53 района на Русия. Такива данни разгласяват в сряда изданието " Важни истории " и проверяващата група Conflict Intelligence Team (CIT), съобщава . 

Общият брой на мобилизираните за две седмици е по-голям от оповестения по-рано от съветския боен министър Сергей Шойгу. Той сподели, че от началото на мобилизацията в съветските въоръжени сили са постъпили над 200 хиляди индивида. Освен че има разминаване в броя на мобилизираните, липсват данни за това колко са били призовани в 32 района на страната, макар изказванието на военното министерство, че готовност ще бъде извършена във всички райони, написа уеб сайтът " Важни истории ", който е употребявал публични данни от локалните управляващи, известия в медиите и доклади на военните комисариати.

Всеки втори район, за който има налични данни, е преизпълнил проекта, разгласен от Министерството на защитата, като е мобилизирал над 1% от запасните. Най-висок е индикаторът на Красноярския край, където на война са изпратени 28 хиляди души или 5.5% от подлежащите на готовност. До 4% ще бъдат призовани в Севастопол. Също по този начин е висок процентът в Бурятия (3.7%), Дагестан (2.6%) и Калмикия (2.2%).

Сергей Шойгу даде обещание мобилизацията да засегне  " един % или може би малко над 1.1% от мобилизационния запас ".

" Едно от догатките е, че в националните републики желаят да се отчетат по-добре (пред вишестоящото ръководство) ", считат анализаторите от CIT.

Тази нееднаквост на мобилизацията може да се изясни и с това, че в районите има друг брой запасни с нужния опит, означават създателите на проучването, уточнявайки, че да се ревизира тази догадка е невероятно, защото данните са засекретени.

" Виждаме корелация сред каузи на призованите запасни и бедността на районите. В тези райони би трябвало да има доста неотдавна отслужили военнослужещи по контракт. Често армията в такива райони е един от дребното работодатели, както и обществен асансьор ", разяснява CIT.

В 23 от 26-те района, откъдето са били мобилизирани повече хора, в сравнение с декларираните от Шойгу, доходите на хората са по-ниски от междинните за страната, акцентират анализаторите.

При това районите, откъдето най-вече хора са изпратени на война, към този момент са най-пострадали от войната. Например Дагестан е преди всичко по доказан брой починали в Украйна, а Бурятия - на второ.

Позовавайки се на източници, близки до президентската администрация и управлението на районите, изданието " Верстка " твърди, че процентът на мобилизираните зависи от протестните настроения – колкото по-високи са те, толкоз по-малко мъже от района са призовани на война.

В самото начало на мобилизацията Шойгу сподели, че тези 300 хиляди души ще бъдат призовани последователно, а две седмици по-късно към този момент твърди, че са мобилизирани над 200 хиляди души, написа " Важни истории ".

Анализаторите от CIT считат, че мобилизацията няма да се ограничи до 300 хиляди, както съобщи Министерството на защитата на РФ.

" Виждаме, че те се пробват да призоват всичките 300 хиляди едновременно. Би могло да се допусна, че ще разпрострат този развой на няколко талази, ще попълнят тихомълком, само че не. По-нататъшната готовност може да се наложи, с цел да се запълнят загубите измежду призованите в първата вълна ", показват от CIT.

Анализаторите не изключват, че числото 1 милион мобилизирани, което, базирайки се на източници, беше посочена от медиите, е числеността, която управляващите по принцип възнамерява да реализира преди края на войната. Възможно е, откакто в този момент бъдат мобилизирани 300 хиляди индивида, останалите да бъдат набирани последователно, според от понесените загуби на фронта.

Анализаторите считат, че общият резултат от мобилизацията ще е ниско ефикасен, защото военните комисариати са почнали да набират хора не измежду тези, които военното министерство е очаквало. Властите твърдяха, че първо ще бъдат мобилизирани хората с военен опит и нужните специалности, само че съгласно известията в медиите, военните комисариати вземат даже хора, които не са служили в армията или пък страдат от съществени болести. Освен това няколко мобилизирани са починали още преди да бъдат изпратени на фронта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР