Анализатори прогнозират цените на газа в Европа да надхвърлят 4000

...
Анализатори прогнозират цените на газа в Европа да надхвърлят 4000
Коментари Харесай

Задава се шоково поскъпване на газта

Анализатори предвиждат цените на газа в Европа да надвишават 4000 $ за хиляда кубически метра.
Мария Белова, началник на изследоватеския вкип във VYGON Consulting, означи, че цената сега е нестабилна, само че може да надвиши $4000 за хиляда кубически метра.
Специалистът изясни покачването, като разследване от санкционната политика на Европа по отношение на Русия. Тоест част от вероятните опасности към този момент са включени в нарасналата цена на газа в Европейски Съюз.
„ Рязкото повишаване на цените е обвързвано със страхове от доставките на съветски газ за Европейски Съюз, където той заема към 40-45 % в структурата на вноса на природен газ. Движението може да бъде засилено от умозрителен фактор, който изяснява следващ внезапен спад на котировките ", добави специалистът.
Анализатори споделят, че бързото прекъсване на съветския газ е невероятно, факт, който признават даже публични представители на Европейски Съюз. Следователно газът там няма да коства по-малко от хиляда $ до края на годината.
По-рано беше обявено, че в Германия има намерение да доставя от трети страни. Според журналистката Вера Волфскампф сходен ход може да докара до прекачване на производството в други страни и строги икономии в отоплението за популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР