Анализатори от RAND, американска корпорация, работеща за правителството на Съединените

...
Анализатори от RAND, американска корпорация, работеща за правителството на Съединените
Коментари Харесай

В САЩ признаха за смъртта на хиляди цивилни от въздушните им удари в Ирак и Сирия

Анализатори от RAND, американска корпорация, работеща за държавното управление на Съединените щати, признаха, че въздушните удари на американските военновъздушни сили водят до гибелта на мирни лица в Ирак и Сирия и предложиха понижаване на жертвите на цивилни в бъдеще. Такива изводи са показани в отчета на организацията, представени от РИА Новости.
RAND разгласява изследване от 500 страници на тематика „ Въздушната война против " Ислямска страна “. Трудът е отдаден на разбора на дейностите на авиацията на западната коалиция отпред със Съединени американски щати в Сирия и Ирак в интервала от август 2014 година до март 2019 година (Операция " Непоколебима увереност " ).
 12,4 милиона души в Сирия се борят да намерят храна 12,4 милиона души в Сирия се борят да намерят храна
Рекордните 12,4 милиона души в раздраната от войната Сирия се борят да намерят задоволително храна, заяви организацията на Организация на обединените нации за храните, к...
„ Американските военновъздушни сили ще би трябвало да лимитират загубите измежду гражданското население и спомагателните вреди при бъдещи въздушни интервенции, включително бойни дейности с на практика равни съперници, които могат да се организират в гъста градска среда “, заключава отчетът.
В документа се отбелязва, че неуправляемите бомби би трябвало да се употребяват единствено на необитаеми места и би трябвало да се закупят по-прецизни муниции. Също по този начин се показва, че Съединените щати би трябвало да обучат повече наземни разследващи наблюдаващи за застраховане на цели за авиацията.
Според формалните данни на взаимното командване на обединението, до лятото на 2019 година от 2014 година вследствие на въздушни удари на Съединени американски щати и техните съдружници в Ирак и Сирия са починали 1 319 цивилни. В същото време, съгласно английската група за наблюдаване " Airwars ", тази цифра може да бъде 10 пъти повече - до 13 000 починали.
Анализаторите от RAND се въздържат от лична оценка за броя на жертвите измежду иракски и сирийски цивилни, като се базират на обсега на своето изследване.
 Съединени американски щати имат намерение да останат за дълго в Сирия, построяват ново летище Съединени американски щати имат намерение да останат за дълго в Сирия, построяват ново летище
Американски военни незабавно строят нова самолетна писта в Североизточна Сирия – провинция Дейр ез Зор, в непосредствена непосредственост до...
В същото време в отчета си те цитират данни от " Airwars ", съгласно които единствено за един месец март през 2017 година в иракския Мосул вследствие на въздушни удари на обединението са убити 1 400 цивилни вследствие на въздушни удари на обединението, което е повече от посоченото в командването на обединението за целия интервал от 2014 до 2019 година
Анализаторите показват, че несъответствието сред цивилните жертви, обявени от обединението, и тези на други организации, би трябвало да се изследва в допълнение, с цел да се схванат „ стратегическите последствия от цивилните жертви за Съединените щати и района като цяло “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР