Анализатори от Goldman Sachs очакват световното търсене на петрол да

...
Анализатори от Goldman Sachs очакват световното търсене на петрол да
Коментари Харесай

Кога търсенето на петрол ще се върне на предпандемичните нива? Goldman Sachs има отговор

Анализатори от Goldman Sachs чакат международното търсене на нефт да се върне на равнищата от преди пандемията през 2022 година с помощта на възобновяване на пътуванията до работа и по-високи разноски за инфраструктура, предава Си Ен Би Си.

От капиталовата банка считат, че търсенето на „ черното злато “ ще падне с 8% през 2020 година През 2021 година ще бъде регистриран растеж от 6%, а цялостно възобновяване ще има през 2022 година

Очакванията са най-бързо да се възвърне търсенето на бензин на фона на множеството пътувания с кола за локален туризъм, вместо полети със аероплан – изключително в Съединени американски щати, Европа и Китай.

От Goldman Sachs акцентират, че „ най-големият губещ “ от коронакризата е самолетното гориво, като неговото търсене няма да се възвърне на равнищата от преди пандемията по-рано от 2023 година

Прогнозата на Goldman Sachs идва на фона на възобновяване на цените на петрола през последните три месеца. Πeтpoлът зaпиca нaй-дoбpoтo cи тpимeceчиe зa пocлeднитe близo 30 гoдини, cлeд ĸaтo през парил цената на черното злато падна до историческо дъно.

Към 11 ч. българско време цената на американският недопечен нефт WTI се търгува с 1,18% надолу до 40,16 $ за барел, до момента в който сортът Брент поевтиня с 1,09% до 42,67 $ за барел.

Фючърсите на двата сорта напреднаха надлежно с 91% и 80% през тримесечието до 30 юни, само че те остават в меча територия – надолу с към една трета от началото на годината.

Миналият месец Международната организация по енергетика (МАЕ) заяви, че чака понижението на търсенето на нефт тази година да бъде най-голямото в историята, като предвижда спад с 18 млн. барела дневно през второто тримесечие в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

В дълготраен проект от Goldman Sachs не чакат търсенето на петрола да доближи пикови равнища преди 2030 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР