Анализатори от американската инвестиционна банка JPMorgan Chase & Co. опитаха

...
Анализатори от американската инвестиционна банка JPMorgan Chase & Co. опитаха
Коментари Харесай

JP Morgan изчисли справедливата цена на биткойна

Анализатори от американската капиталова банка JPMorgan Chase & Co. пробваха да изчислят „ справедливата цена “ на биткойна, съобщи Yahoo Finance.

Според банкери актуалната стойност на най-популярната криптовалута в света е с към 12% по-висока от справедливата й цена. Тези калкулации се базират на високата волатилност на биткойна в съпоставяне със златото, разясняват от JP Morgan.

Екипът от стратези, воден от Николаос Панигирцоглу, пресметна, че справедливата цена на биткойна е към 38 хиляди $, защото волатилността на криптовалутата е към 4 пъти по-голяма от тази на златото. Към 16:15 часа българско време биткойнът се разменя за 43 997,90 $.

Според тях справедливата цена на цифровата монета ще нарасне до 50 хиляди $, в случай че неустойчивостта  волатилността му намалее три пъти.

„ Най-голямото предизвикателство отсега нататък е неустойчивостта в цената и цикълът на взрив и спад, които пречат на спомагателното институционално въвеждане на криптовалутата “, разяснява Панигирцоглу.

В дълготраен проект той чака биткойнът да доближи равнище, при което общата му пазарна оценка да бъде равна на тази на всичкото злато, което е частна благосъстоятелност и се употребява за вложения. За задачата биткойна би трябвало да досотигне цена от 150 хиляди долара
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР