Анализаторът Калина Андролова излиза с нови разкрития за бруталните схеми

...
Анализаторът Калина Андролова излиза с нови разкрития за бруталните схеми
Коментари Харесай

Калина Андролова с нови разкрития за бруталните схеми на „Роската и Деница“ с „Булгаргаз“

Анализаторът Калина Андролова излиза с нови разкрития за бруталните схеми на „ Роската и Деница “ с „ Булгаргаз “. Тя още веднъж разнищва контракта с турския БОТАШ. Росен Христов и Деница Златева още веднъж са в центъра на разкритията.

 

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

 

Гледах Роската по бТВ. Свръхлъжливостта на този длъжностен енергиен министър при Цветанка беше потресителна! Хората са толкоз скандализирани от лъжите му, че получих няколко смс-а като този: „ Жалко, че нямаме прокуратура! Сега трябваше да го чакат пред студиото и на ГМ Димитров. “ Чудя се дали Роската схваща какво ВСЪЩНОСТ е направил, когато на практика е сътворил съглашението с БОТАШ, или го е направил без да го схваща?!

Цветанка не можа да се пребори с парадните лъжи-фойерверки на Катамарана по отношение на БОТАШ. А също и за „ Булгаргаз “ като да вземем за пример ОГРОМНАТА ЛЪЖА, че по време на служебните кабинети сдружението било в цветущо състояние.

Няма такова нещо. Тогава задълбочиха проблемите на „ Булгаргаз “ още повече вместо да стартират да ги вземат решение и да оздравяват сдружението. „ Булгаргаз “ е в това състояние и с помощта на радевите служебни държавни управления, респективно на Роската Христов. Уточнявам за тези, които нямат действителна информация, че договорът с БОТАШ не е нито за доставка, нито за транспорт, нито за предпазване на газ, нито за достъп до терминали. Договорът с БОТАШ е ДОГОВОР ЗА ДНЕВНА ТАКСА УСЛУГА, на стойност към половин милион $ НА ДЕН в наша загуба! За да бъдат турците разполагаем. Когато пристигна танкер, ние продаваме газа на БОТАШ, а турската компания ни го продава назад на вход на България.

Досега Роската и Деницата са закарали няколко танкера в Турция, като огромна част от количествата газ не смеят да си ги приберат в България, тъй като народът ще ги пребие с камъни.

И Роската загатва пиарски Урсула, като се пробва да се крие зад нея, само че точно дирекциите на Урсула проверяват „ толкоз способния “ контракт на служебния ни министър. Споменава също, че в този момент сме вземали съветски газ от Гърция, а в действителност по негово време се организираха търговете. И това, което Деница купи тогава, в този момент продава на безценица. България купи най-скъпия газ в света по време на служебните кабинети.

Относно БОТАШ, подобен жестоко дебалансиран и тесногръд контракт никой не може да подписа.

Само някой остарял аферист без възприятие за позор и отговорност пред страната може да разпише нещо сходно. Или човек, който не е способен и по тази причина не е схванал какво подписва. Хората би трябвало да знаят един значим подробност. Точно в деня на Бъдни вечер, на 24 декември 2022 година, БОТАШ изпращат на обяд мейл с документа на съглашението до „ Булгаргаз “, „ Булгартрансгаз “ и до Министерството на енергетиката. Абсурдно е документът да се изпраща и на „ Булгартрансгаз “, очевидно тече преговорен развой. По предписание, операторът не може да взе участие в преговорния развой, тъй като това е в прорез с европейските правила за разделяне на метафоричен оператор и снабдител.

Именно по тази причина „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “ бяха отделени.

Както и ЕСО беше отделено от НЕК. Но очевидно, че тези правила не са понятни за служебния министър и ръководителите на нашите сдружения. И точно по тази причина стартира следствието на Европейска комисия и се образува дело за хипотетично нарушаване от страна на „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “ на член 101 и 102 от Договора за действие на Европейски Съюз. Роската Христов с голямо самочувствие гледа Цветанка и реди „ безапелационни “ невярности! Но какво да чакаме от Роската, който сподели в едно телевизионно предаване, че европейската дирекция „ Конкуренция “ проверява контракта с БОТАШ, тъй като европейците смятали, че е прекомерно преференциален за нас!

Тоест, проверяват ни не поради нарушавания на европейските правила. А от злоба, че ще плащаме без да внасяме нищо.

Съкрушителен коментар на служебния енергиен разум! И още нещо шокиращо! И доста забавно. Документът, изпратен от БОТАШ на 24 декември, към този момент е подписан от служебния министър на енергетиката. Тоест той е нарушил няколко закона, като да вземем за пример Търговския закон или Закона за обществените предприятия, член 18, в който с правна словосъчетание в действителност се споделя, че министърът на енергетиката не може да се разписва от името на изпълнителния шеф на държавното сдружение и други Защо министър Христов прави това? Явно, с цел да подсигурява по-нататък подписването от „ Булгаргаз “… Турците особено акцентират, че това е execution copy, което на бизнес език значи, че това е финалната версия и никакви промени повече не могат да се вършат по този договор… P.S. Прилагам очерк, с цел да потвърдя обстоятелствата, Роската дори е дописал, че е в ролята на „ покупател “…

 

 

 Калина Андролова с нови разкрития за бруталните схеми на Снимка: Фейсбук

 

Още отзиви четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР