Анализът на почвата е показал, че изветрянето на вулканични скали,

...
Анализът на почвата е показал, че изветрянето на вулканични скали,
Коментари Харесай

Разгадаха неочакваното предназначение на мистериозните статуи на Великденския остров СНИМКИ

Анализът на почвата е посочил, че изветрянето на вулканични скали, появили се вследствие на създаването на земята, е обогатило скатовете на острова с фосфор и други детайли, нужни за развъждане на селскостопански култури. Микроскопичните частици на растенията допускат, че храната на локалните е включвала сладки картофи сладки картофи, банани, таро и евентуално тиква.



Изследователката Сара Шерууд от Южния университет (САЩ) декларира, че е извършено радиовъглеродно изследване на растителни останки, което дава опция да се откри, че островитяните са почнали да се занимават със земеделие на това място в интервала 1495-1585 година



Разкопките на две отчасти намиращи се подземен скулптури, извършени от археолога и съавтор на проучването Джо Ан Ван Тилбург от Калифорнийския университет в Лос Анджелис посочили, че всяка от тях е сложена в изсечена в канара дупка, запълнена с трошляк и камъни, с цел да може да стои отвесно.



На гърба на фигурите са издълбани ритуални знаци, заради което учените допускат, че те са употребявани в церемонии за стимулиране на плодовитостта на реколтата.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР