Анализ на 12 образеца самородно желязо с обща маса 96

...
Анализ на 12 образеца самородно желязо с обща маса 96
Коментари Харесай

Юпитер бил родител на Тунгуския метеорит

Анализ на 12 образеца самородно желязо с обща маса 96 кг и високонатриево стъкло, открити през 2012 година на 40 км източно от епицентъра на, разрешил на съветския откривател на кометни астероиди Евгений Дмитриев да направи извод, че Юпитер е бил предшественик на астероида, взривил се над Земята на 17 юни 1908 година, оповестява.

Според неговата догадка – още една към листата от 120-те до момента – „ Тунгуският астероид е бил отломка от ядро на еруптивна комета, паднала от метеорния поток Бета-Тауриди, и е представлявал буца слабосвързани утаечни скали с високо наличие на силиций и натрий, с примеси на парчета от други породи “.

„ Тъй като метеорният поток Бета-Тауриди произлиза от кометата Енке, явяваща се краткопериодична комета от фамилията на Юпитер, това значи, че преди изригването на кометата тази буца е била част от кората на каменното ядро на планетата Юпитер “, споделя Дмитриев.

Изследователят признава, че „ за научната общност непреодолимо затруднение за приемане на хипотезата за изригване на комета са невъобразимо високите скорости – към 60 км в секунда – нужни за изхвърляне на кометата отвън рамките на гравитационното поле на Юпитер “.

„ Такива скорости от позиция на актуалната просвета са непостижими “, отбелязва той.

Пояснявайки своята догадка, намираща се в несъгласие със актуалната просвета, Дмитриев цитира думите на известния руски астрофизик Виктор Амбарцумян, съгласно който „ при никаква степен на изученост на обещано събитие не можем да сме сигурни, че сме изчерпали всички благоприятни условия за пояснение на това събитие на основата на известните закони на физиката “.

Евгений Дмитриев е създател и почитател на относително нова тенденция в науката, известна като кометна метеоритика. Според него кометните астероиди имат еруптивна природа, т.е. те не се явяват останки от протопланетния облак и не съдържат реликтово вещество на Слънчевата система, а съставляват фрагменти от кората на каменните ядра на планетите колоси, изхвърлени от техните глъбини посредством еруптивни процеси с незнайна природа.

Изследователят е уверен, че точно „ кометите непрекъснато донасят живот на Земята и се явяват основни разпространители на живота във Вселената “, а планетите колоси са съществени генератори на живота.

Изследователят припомня, че „ еруптивната природа на произхода на кометите е издигната още през 1812 година от Жозеф Луи Лагранж “.

„ Такъв механизъм съществува в природата и скоро ще бъде открит “, счита откривателят. Статията му е оповестена в сборника „ Системата Планета Земя “ за 2015 година.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР