Аналитична част липсва, като всяка поредна година получаваме все по-малко

...
Аналитична част липсва, като всяка поредна година получаваме все по-малко
Коментари Харесай

Експерт: Бюджет 2018 е „инерционен“ и непрозрачен

Аналитична част липсва, като всяка поредна година получаваме все по-малко информация. Това разяснява преподавателят в Югозападния университет проф. Ганчо Ганчев в студиото на телевизия „ Блумбърг “.

„ Неслучайно редица интернационалните анализатори дефинират фискалната ни политика като непрозрачна “, счита професорът. Според него, с цел да има промени в избрани браншове и в стопанската система като цяло е належащо да има идея по какъв начин това да се случи, да бъде даден модел, който да потвърди, че в случай че това се случи, то би било добре за стопанската система.

„ Липсва идея за промени, както в обособените браншове, по този начин и на макроравнище “, добави икономистът. Той бе безапелационен, че една от аргументите това да е по този начин, е неналичието на звено в границите на държавното управление, което да прави разбор и да дава решения след закриването на Агенцията за стопански разбор.

Друг сериозен проблем, посочен от него е годишното образуване на бюджетен остатък.

„ Това е нарушаване на Закона за държавния бюджет. Парите, които страната е събрала допълнително от нас, следва да ни бъдат върнати “, уверен е проф. Ганчев.

Той заключи, че като цяло Бюджет 2018 е реален дотолкоз, доколкото е инерционен, употребява инерцията на стопанската система като цяло, само че не предлага, за следващ път, решение на проблемите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР