Ан Ландърс е литературният псевдоним на писателката и създателката на

...
Ан Ландърс е литературният псевдоним на писателката и създателката на
Коментари Харесай

Най-хубавите неща не са неща ~ Ан ЛАНДЪРС

Ан Ландърс е литературният псевдоним на писателката и създателката на известната в Съединени американски щати графа „ Ask Ann Landers “ Рут Кроули (1907-1955). Медицинска сестра по обучение, тя в началото води колонка за грижите за деца в чикагския вестник Чикаго Сън-Таймс, като след това построява облик и основава графа за препоръки през 1943 година, които я трансформират в национална и културна икона. През 1955 година псевдонимът Ан Ландърс се поема от Истър Полийн „ Епи “ Ледърър, която я списва до гибелта си през 2002 година

 (Ann Landers, in Chicago, 1983)

Помнете, че същинската мярка за индивида е по какъв начин се отнася към този, който не може да му бъде потребен.

Да се отдавате на възмущение значи да позволите на някого, който презирате, да живее във вашата глава без да заплаща наем за това.

Ако имаш обич в живота си, тя може да замести доста неща, които не ти доближават. Ако нямаш обич в живота си, няма значение какво още имаш - то не е задоволително.

Любовта е другарство, обхванато от огън. Тя е елементарно съгласие, взаимно доверие, шерване и сбогуване. Тя е честност в положителни и неприятни времена. Тя приема и несъвършенството и демонстрира състрадание към човешките недостатъци.

Всички брачни двойки би трябвало да научат изкуството на борбата по този начин, както би трябвало да научат изкуството на любовта. Добрата борба е справедлива и честна - без жестокости и настървение. Добрата борба е здравословна и градивна и внася в брака правилата на равноправното партньорство.

Някои дами имат най-хубавите съпрузи. Други вършат най-хубавото за съпрузите, които имат.

На всеки банкет има два типа хора: тези, които желаят да си отидат у дома, и тези, които не желаят. Проблемът е, че те нормално са женени един за различен.

Телевизията е доказателството, че хората избират да гледат всичко друго, вместо да се гледат един различен.

Една от тайните на дългия и плодотворен живот е да простите всичко на всеки, преди да си легнете в леглото.

Жените се оплакват от секса повече и по-често от мъжете. Техните недоволства се свеждат главно до две: 1) не е достатъчен; 2) прекалено много.

Възможностите нормално са маскирани като тежка работа и по тази причина множеството хора не ги разпознават.

Никой в никакъв случай не се е удавил в личната си пот.

Нито един човек, който знае да чете, не се е справял сполучливо с почистването на таванско помещение.

Господ ни е дал два края - върху единия седим, а с другия мислим. Успехът зависи от това, кой от тях използваме по-често.

Не се предавай. Продължавай. Винаги има късмет да се натъкнеш на нещо ужасно. Никога не съм чувала за човек, който да е попаднал на каквото и да било, до момента в който просто си е седял.

Има единствено три вида хора: тези, които вършат нещата да се случват, тези, които следят какво се случва, и тези, които споделят: " А какво се е случило? "

Зрелостта е способността да не зарязваш работата, до момента в който приключи; способността да понесеш неправда, без да получиш възмездие; способността да носиш у себе си пари, без да ги харчиш, и да вършиш отговорностите си, без да те наглеждат.

О, вие ненавиждате своята работа? Защо не сте споделили до момента? Това си има група за поддръжка. Казва се ВСИЧКИ и се срещат в бара.

Моята персонална рецепта за триумф е: " Прави каквото обичаш да правиш, без да гледаш часовника. "

Ако ме попитат какво считам за най-полезен съвет към цялото човечество, бих отвърнала по този начин: " Очаквайте проблемите като неизменима част от живота и когато дойдат, дръжте си главата високо, гледайте ги право в очите и кажете: " Аз съм по-големият тука. Не можете да ме неуспехите. "

Проблемите са най-характерната линия на живота. Те са огромен балансьор.

Трудностите са бавачката на величието - сурова бавачка, която жестоко люлее поверените й деца с огромна мощ и размах.

Проблемите са неизбежни. Мизерията е въпрос на избор.

Никой не е споделил, че си задължен да се усмихваш, само че възприятието за комизъм може да ти помогне да пренебрегнеш непривлекателното, да изтърпиш неприятното, да се оправиш с непредвиденото и да се усмихваш през целия ден.

Когато житейските проблеми наподобяват непреодолими, огледай се и виж с какво се оправят другите хора. Може да се окаже, че си напряко късметлия.

Мнозина имат вяра, че издръжливостта и упорството е симптом на огромна мощ. Но от време на време се изисква доста повече мощ да знаеш по кое време да се отпуснеш, а по-късно да го направиш.

Няма почит в сигурния триумф, само че доста може да бъде извлечено от сигурния неуспех.

Направѝ някого благополучен днес; и си гледай своята си работа.

Ако желаете да хванете пъстърва, недейте хвърля въдицата във варел с херинга.

Ако искаш да си запазиш лицето, хвани долната му половина затворена.

Ако искаш децата да те чуят, пробвай да приказваш тихо… с някой различен.

В момента, в който повече от двама индивида знаят една загадка, тя към този момент не е загадка.

Била съм наивна, само че сигурно не съм била лицемерна.

Голата истина е постоянно по-добра и от най-добре облечената неистина.

Всеки, който си мисли, че духът на конкуренцията в Америка е умрял, в никакъв случай не е бил в супермаркет, когато стартира да работи нова каса.

Да питате писателя какво мисли за критиците е все едно да питате уличната лампа какво усеща по отношение на кучетата.

Един на всеки четирима в тази страна страда от умствени разстройства. Помисли си за трима свои близки другари и в случай че те наподобяват изцяло наред, значи четвъртият си ти.

Забелязвал ли си в миналото, че всеки, който кара по-бавно от тебе е глупак, а всеки, който кара по-бързо от тебе е фанатик?

Много по-добре е да бъдеш самичък, в сравнение с да ти се желае да бъдеш.

Най-хубавите неща не са неща.

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Най-добрият метод да намерите нещо изгубено, е да го купите още веднъж.

Не мисля, че би трябвало да си крава, с цел да знаеш какво е мляко.

Никой може да живее живота си в обратна посока. Гледайте напред - там лежи бъдещето.

Опознайте себе си. Не приемайте възхищението на вашето куче като безспорно доказателство за това какъв брой сте чудесни.

Ти си всичко, което имаш.

Снимки: en.wikipedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР