Ан Кийст-Бътлър е назначена за първата жена директор на британската

...
Ан Кийст-Бътлър е назначена за първата жена директор на британската
Коментари Харесай

Жена с впечатляващ опит застава начело на британската кибер агенция GCHQ

Ан Кийст-Бътлър е назначена за първата жена шеф на английската организация за разузнаване, сигурност и киберпространство GCHQ, заяви държавното управление, представено от организация „ Франс прес “.

Тя ще поеме поста през май от Джеръми Флеминг, който през януари разгласи, че ще напусне поста след повече от шест години.

Външният министър Джеймс Клевърли, в чиито пълномощия влизат надзорът над GCHQ и задграничната разследваща организация MI6, съобщи, че Кийст-Бътлър е " идеалният претендент ".

Тя " има впечатляващ опит в работата в сърцето на мрежата за национална сигурност на Обединеното кралство, като оказва помощ да се противодейства на заканите, създавани от терористи, киберпрестъпници и злонамерени задгранични сили ", добави той.

Кийст-Бътлър, която е приключила математика в университета в Кеймбридж, има 30-годишен опит в региона на националната сигурност и понастоящем е заместник-директор на английската организация за вътрешно разузнаване MI5, съобщи, че е " възхитена " от назначението си.

Тя назова работата на организацията " също толкоз вдъхновяваща през днешния ден, колкото и при основаването ѝ преди повече от 100 години, защото е в основата на отговора на Обединеното кралство и нашите съдружници на някои от най-сложните проблеми на съвремието ".

" Само през последната година GCHQ способства с жизненоважни разследващи данни за оформянето на отговора на Запада на противозаконното съветско навлизане в Украйна; оказа помощ за осуетяването на терористични заговори; и работи неуморно за справяне с продължаващата опасност от изнудвачески софтуерни стратегии, чиято приложимост коства скъпо на Обединеното кралство. "

Правителствената централа за връзки (GCHQ) е основана главно в град Челтнъм, Западна Англия.

По време на Втората международна война тя се намира в Блетчли Парк, където дава отговор за разбиването на кодовете " Енигма " на нацистка Германия.

Понастоящем организацията дава отговор основно за събирането на информация, разбори и от ден на ден за киберсигурността.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР