Амир Галеноей е новият старши треньор на националния отбор на

...
Амир Галеноей е новият старши треньор на националния отбор на
Коментари Харесай

Иран обяви името на наследника на Карлош Кейрош

Амир Галеноей е новият старши треньор на националния тим на Иран, заяви локалната осведомителна организация ИРНА. 59-годишният експерт застава отпред на отбора за повторно в кариерата си. Той заменя португалеца Карлош Кейрош, който напусна през декември след отпадането от Световното състезание в Катар. Персите се класираха за шести път на Мондиал, само че и при този опит не съумяха да преминат груповата фаза. В първия интервал отпред на Галеноей през 2006 и 2007 година националният тим на Иран не реализира особени триумфи, само че той остава един от най-уважаваните наставници на клубно равнище в страната със своите пет шампионски трофеи. 

Според ДПА почитателите на футбола в Иран не са изключително удовлетворени от решението на федерацията, защото считат, че новият народен селекционер разчита на прекомерно консервативни офанзиви. Те се надяваха да видят отпред на отбора именития нападател Али Даеи. Той обаче беше отритнат като вид от управлението на федерацията поради дейната си роля в антиправителствените митинги, в които иранците желаят повече права за дамите. Заради глобите от Запада над режима в Техеран назначението на задграничен експерт сега също бе на практика невероятно.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР