Американците смятат, че ще трябва да спестят 1,8 милиона долара

...
Американците смятат, че ще трябва да спестят 1,8 милиона долара
Коментари Харесай

Петте най-важни пенсионни въпроса

Американците считат, че ще би трябвало да спестят 1,8 милиона $ за комфортно пенсиониране, съгласно ново изследване. Но за доста от тях това е единствено далечна фантазия. Трябва да се има поради, че над половината американци, биха срещнали компликации при нужда да употребяват незабавни 1000 $, съгласно друго изследване...

Мнозина нямат визия какъв брой би трябвало да спестят или по какъв начин да влагат парите, които получават, за сполучливо пенсиониране. Те са комплицирани от доста други съществени аспекти на планирането на пенсионирането, сподели изследването, оповестено тази седмица от Charles Schwab.

Това е същински проблем, защото това, което американците икономисват, би трябвало да се трансформира в главен източник на приходи след пенсиониране и в случай че не са наясно с главните неща, мнозина може да не икономисват задоволително и да се сблъскат с дефицит на средства на остарели години. А същото, с цялостна мощ, значително важи и за родните спестители! "

Работниците, които анкетирахме, може да са на 5, 10, 20 или даже 30 или повече години до пенсиониране, само че разликата сред в този момент и бъдещето може да затрудни спестителите да дефинират детайлности за това по какъв начин си показват, че ще наподобява животът им в пенсия ", сподели Марси Стюарт, шеф, информационно консултиране и образование на участници за Schwab Workplace Financial Services, пред Yahoo Finance.

" Това подвига летвата за даване на достъп до качествено обучение и професионални препоръки. "

Ето петте най-големи неща, които объркват американците по отношение на пенсионирането, съгласно изследването на Schwab.

Колко би трябвало да спестявам?

Повече от четирима от 10 интервюирани служащи (41%) споделят, че се нуждаят от помощ при изчисляването на това какъв брой пари би трябвало да спестят за пенсиониране. Всъщност, скорошно изследване на Transamerica Center for Retirement Studies фактически откри, че 45% от служащите споделят, че са познали сумата, която би трябвало да спестят за пенсиониране.

" Калкулаторите за пенсиониране са необятно налични онлайн и са страхотни принадлежности, които оказват помощ на хората да схванат дали са на верния път ", сподели Стюарт. Вижте AARP, Bogleheads, Fidelity, Schwab или Vanguard, с цел да започнете.

" Помислете от какво се нуждаете, с цел да се насладите на живота, който желаете след пенсиониране ", поучава Лиз Дейвидсън, основен изпълнителен шеф и създател на Financial Finesse и създател на " Money Strong: Your Guide to a Life Free of Financial Worries ", представена от Yahoo Finance. " Това число може да бъде доста по-ниско от сумата, от която се нуждаете сега. Оттам нататък помислете какви източници на приходи ще има за вас при пенсиониране, като обществено обезпечаване или даже пенсия. "

Един от методите за увеличение на пенсионните спестявания е да се уверите, че спестявате задоволително от приходите си в проекта, възложен от вашия шеф, с цел да постигнете съвпадане на средствата, които те внасят ", сподели Дейвидсън.

Ако можете да спестявате 15% за пенсиониране всяка година - това може да е едно положително начало, съгласно специалисти по пенсиониране.

В какво да влагам?

Средният проект на шеф за пенсионно обезпечаване в Съединени американски щати, има повече от 17 взаимни фонда, а някои оферират и акции на компанията, съгласно отчета " Как Америка избавя 2023 година " на Vanguard.

Сортирането на безбройните варианти може да бъде пречка. Четирима от 10 служащи споделиха, че желаят помощ по какъв начин да влагат своите спестени средства, до момента в който съвсем три четвърти споделиха, че персонализираните капиталови препоръки за техните пенсионни планево ще облекчат страха им от неверни избори, съгласно изследването на Schwab.

Малко над една четвърт (27%) от служащите се усещат " доста уверени ", като сами вземат капиталови решения. Доверието съвсем се удвоява до 49%, когато тези решения се вземат с професионална помощ, съгласно изследването на Schwab. "

Работниците, които анкетирахме, ни припомнят, че от време на време е нужна човешка връзка, с цел да се усещаме по-уверени във значими финансови решения, изключително когато пазарите са нестабилни ", сподели Стюарт.

Въпреки това, не всеки има достъп до безвъзмезден и неутрален финансов коучинг като облага за чиновниците.

" Предварително смесени варианти като средства за целева дата могат да оказват помощ ", означи Дейвидсън.

Повечето проекти на шеф оферират целеви фондове, които влагат вашите спестявания въз основа на това по кое време желаете да се пенсионирате. Така че стартирате да натрупвате доста акции и се плъзгате надолу, до момента в който се приближавате до пенсионирането, към по-голяма част от по-малко рискови вложения. Простотата е, че не е нужно да вземате доста значими решения сами.

Кога би трябвало да се пенсионирам?

Около четирима от 10 служащи (38%) са комплицирани, когато би трябвало да изберат на каква възраст ще могат да си разрешат да се пенсионират. Това пресмятане е комплицирано и изпълнено с променливи от здравословни проблеми, увреждане или отговорности за полагане на грижи, които могат да провалят даже най-хубавите старания за обмисляне на пенсионирането.

Според изследване на Employee Benefit Research Institute (EBRI) и Greenwald Research, които интервюираха 1320 служащи и 1217 пенсионери онлайн през януари, има огромна разлика сред това по кое време дейните служащи чакат да се пенсионират и по кое време пенсионерите споделят, че в действителност са го създали.

Работниците не престават да оповестяват за предстояща междинна възраст за пенсиониране 65 години, до момента в който пенсионерите оповестяват, че са се пенсионирали на междинна възраст 62 години. Един на всеки трима (33%) служащи чака да се пенсионира на 70 години или повече или въобще да не се пенсионира, до момента в който единствено 6% от пенсионерите са го създали, съгласно изследване на EBRI. Само 11% от работещите споделят, че възнамеряват да се пенсионират преди 60-годишна възраст, спрямо 33% от пенсионерите, които са се пенсионирали толкоз рано.

Най-добрият метод да разберете на каква възраст бихте могли да се пенсионирате е да изтеглите този онлайн калкулатор за пенсиониране и да извършите груба оценка.

" Помага за унищожаване на напрежението от чуденето дали това, което вършиме сега, работи ", сподели Дейвидсън.

Как да основа поток от приходи при пенсиониране?

Плащането на себе си при пенсиониране е алтернатива, пред която са изправени доста пенсионери. След години на постоянно погашение на заплати е смущаващо да нямате автоматизирано налични средства във вашата разплащателна сметка на всеки две седмици. Следователно не е изненадващо, че повече от една трета (36%) от служащите споделят, че имат потребност от помощ, с цел да схванат своя поток от приходи след пенсиониране, съгласно изследването.

Традиционните финанси поучават да не харчите повече от 4% от пенсионните си спестявания през първата година, с цел да се предпазите от банкрут в златните си години. Можете да променяте този % годишно според от вашите условия.

Един от методите за пресмятане на рационален годишен поток от пенсионни приходи е да умножите вашите пенсионни спестявания по 4%, сподели Дейвидсън. Така че, в случай че сте се пенсионирали тази година с $1 милион, икономисан за пенсиониране, ще вземете $40 000 през 2024 година

" Има, несъмнено, доста нюанси в това, тъй че когато сте покрай пенсиониране, е добра концепция да говорите с експерт за вашите цифри, с цел да сте сигурни, че имате проект, който ви харесва ", добави тя.

Едно значимо нещо във вашия надзор е да се уверите, че имате задоволително пари, заделени в спестовни сметки - не на пазара - тъй че да не бъдете хванати неподготвени в несигурни пазарни години, с цел да избегнете продажбата на вложения, когато цените са надолу.

Как мога да схвана какви ще са разноските ми при пенсиониране?

Значителни 34% от интервюираните от Schwab подвигат ръце, когато се пробват да схванат какви разноски биха могли да чакат след пенсиониране. И това е разбираемо.

Експерти по пенсиониране споделят, че хората нормално се нуждаят от към 70% до 80% от настоящия си приход при пенсиониране.

" Когато се приближите, може да желаете да погледнете банковите си извлечения и извлечения по кредитни карти, с цел да видите какво харчите и по-късно да помислите по какъв начин вашите разноски могат да се трансформират след пенсиониране ", сподели Дейвидсън.

Хората, които се реалокират в град, където разноските за живот са по-ниски, ще имат изцяло друг бюджет от този, който са имали преди пенсиониране.

Около 15% от годишните разноски на междинния пенсионер ще бъдат свързани със здравето, съгласно Fidelity. Разходите след облагане с налози за медицински разноски по време на пенсиониране за един 65-годишен пенсионер е $157 500 ($315 000 за междинната пенсионирана двойка на същата възраст), съгласно оценката на разноските за опазване на здравето на пенсионерите за 2023 година на Fidelity, която наблюдава разноските за опазване на здравето на пенсионерите годишно.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР