Американците си вземат почивка от цената на полета за натоварения

...
Американците си вземат почивка от цената на полета за натоварения
Коментари Харесай

Полетите през 2023 г. са по-евтини от миналата година. Ето как да получите най-добрите оферти.

Американците си вземат отмора от цената на полета за натоварения празничен сезон.

Цените на самолетните билети са намалели с повече от 13% предишния месец спрямо преди една година, съгласно данните за показателя на потребителските цени. Полетите също са умерено по-евтини, в сравнение с тъкмо преди пандемията, с към 5% по-ниски от тези през октомври 2019 година

Вътрешните самолетни билети за отиване и връщане към Деня на благодарността са приблизително $266, което е спад с към 10% спрямо преди година, съгласно уеб страницата за резервации на пътувания Hopper. „ Цените са доста по-ниски “ тази година, сподели представителят на Hopper Линдзи Швимер пред CBS MoneyWatch.

Пътуващите могат да спестят пари от полети посредством „ скиплагинг “, само че има опасности. Ето какво би трябвало да знаете.

Ето по какъв начин самолетните компании дефинират цените на билетите — и по какъв начин да намерите евтини полети

Но към момента има благоприятни условия да спестите от коледно пътешестване спрямо предходната година. „ Като цяло цените са намалели от празниците спрямо предходната година и преди пандемията. Виждаме някои положителни покупко-продажби “, сподели Швимер.

Средните вътрешни самолетни билети за отиване и връщане към Коледа са $324, което е спад от 15% по отношение на предходната година и 11% по-малко от същия интервал на 2019 година

Данните от агрегатора за полети и уеб страницата за търсене Kayak демонстрират че цените за коледните полети са намалели с 23% спрямо преди една година.

„ Полетите бяха много скъпи предходната година, тъй че не е наложително да са евтини, само че са намалели доста “, Кайла Делоаче,  Kayak's специалист по потребителски трендове в пътуванията, сподели пред CBS MoneyWatch.

Защо цените са по-евтини?

Тарифите са намалели макар мощното търсене, като повече американци от всеки път се чака да пътуват през празниците тази година. Въпреки че това оказва напън за повишение на цените, цените на самолетното гориво паднаха и самолетните компании усилиха потенциала си, поддържайки цените на билетите под надзор.

„ Видяхме връщане към естественото във връзка с цените и огромна част от потенциала на вътрешните самолетни компании се върна към това, което виждахме преди пандемията, което значи, че летят повече самолети от това, което видяхме през последните няколко години “, сподели Швимер.

Друга причина самолетните билети са по-ниски, съгласно на специалиста по награди за пътешестване Сали Френч, се дължи на практиката на самолетните компании да разделят цените. За да предложат разнообразни диференцирани билети, самолетните компании в днешно време нормално оферират на пасажерите ниска базова цена и ги молят да платят в допълнение за функционалности като опцията да ревизират багаж, да изберат място, да употребяват wifi или да ядат и пият по време на полета.

„ Виждаме по-ниски базови самолетни билети и неща, които се оферират а-ла-карт, което не е безусловно неприятно. Ако не ревизирате багажа или не вземете пиво, можете да получите по-нисък самолетен билет, “ Френски сподели.

Кога да резервирате, по кое време да летите

Ако видите добра оферта, резервирайте я незабавно, поучават специалистите по пътешестване. Министерството на превоза на Съединени американски щати изисква от самолетните компании да разрешават на клиентите да анулират своите резервации без наказателна клауза в границите на 24 часа след осъществяване на резервацията.

„ Ако видите полет, който очаквате да вземете, резервирайте го. Можете да спите на него и да го отмените без наказателна клауза “, сподели Френч.

Около Деня на благодарността хората нормално избират да пътуват в сряда преди празника и да се върнат вкъщи идната неделя, което прави тези два от най-натоварените — и най-скъпите — дни в годината за вътрешно пътешестване.

„ Това са най-трудните дни за намиране на рационални самолетни билети “, сподели Шелдън Джейкъбсън, компютърен академик, който следи от близко данните на самолетните компании.

За по-добър късмет да намерите договорка, потърсете полети за Деня на благодарността. „ Ако пътувате заран, летището не е толкоз натоварено, можете да пристигнете и да вечеряте по-късно следобяд или вечерта “, сподели той.

Също по този начин помислете дали да се върнете вкъщи късно денем в петък, преди бързината през уикенда. „ Можете да хванете отлични цени, тъй като самолетните компании по този начин или другояче летят и в случай че не запълнят местата, ще намерят метод да привлекат хора “, добави Джейкъбсън.

Удължаването на ваканцията също може да докара до спестявания, в случай че пасажерите се върнат вкъщи в понеделник или вторник след Деня на благодарността.

Оферти за пътешестване във вторник

В допълнение към пътуването във вторник, потърсете предложения за бъдещи полети за още повече спестявания. Вторникът след Деня на благодарността предлага максимален брой предложения за полети, съгласно данните на Hopper. Тази година да вземем за пример уеб сайтът за полети чака отстъпки до 80% за пътувания до дестинации, в това число Хавай, Орландо, Флорида, Финикс и Лас Вегас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР