Американците харчат много - и не само в Amazon. През

...
Американците харчат много - и не само в Amazon. През
Коментари Харесай

Американците пак харчат много

Американците харчат доста - и освен в Amazon. През май продажбите на дребно се покачиха с 0,8% по отношение на предходния месец и с 5,9% по отношение на същия месец на предходната година - доста над упованията, написа CNN.

Добрите вести са, че покачванията обгръщат целия бранш: разноските на американците порастват и за облекла, и в заведения за хранене, както и в магазини като Home Depot. През петия месец се вижда и забавен факт - растежът във физическите магазини надвишава този в онлайн извършването на покупки.

Американците се усещат по-уверени поради по-силната стопанска система и пазар на труда. Безработицата е на най-ниско равнище от 2000 година насам, а и множеството хора имат свободни средства поради данъчната промяна, разяснява изданието.

През първите два месеца на годината разноските на семействата бяха на разочароващи равнища, само че отчасти за това може да бъде упрекната и тежката зима.

В четвъртък Barclays увеличи прогнозата си за растеж на стопанската система на Съединени американски щати до 2,5% през 2018 година Предходната бе за 3% агресия.

Но американците няма да могат да харчат по този начин постоянно. През април темпът на икономисване понижа до 2,8%. Той е бил под прага от три % едвам три пъти от рецесията през 2008 година насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР