Американците губят рекордно високи суми, като се поддават на измами,

...
Американците губят рекордно високи суми, като се поддават на измами,
Коментари Харесай

Американците са изгубили 8,8 млрд. долара от измами през 2022 г.

Американците губят рекордно високи суми, като се поддават на измами, написа Асошиейтед прес.

Най-новите данни на Федералната комерсиална комисия демонстрират, че загубите поради измами са се нараснали с 30 % през предходната година по отношение на 2021-ва и се равняват на внушителните 8 800 000 000 $.

Най-много пари хората губят при капиталови измами, в които попадат и схемите, включващи криптовалути, като те са коствали на американците над 3,8 милиарда $, което е двойно нарастване по отношение на 2021 година

Докладът на Федералната комерсиална комисия демонстрира, че младежите сред 20 и 29 година се разделят с парите си по-често, в сравнение с по-възрастните – сред 70 и 79 година, само че в тази група измамите са по-крупни, защото доста възрастни разполагат със спестявания, парцели и застраховки.

С развиването на цифровата стопанска система измамниците са все по-активни в обществените мрежи, по имейл и телефон, както и в приложения и платформи за онлайн разплащания.

Най-често срещаните схеми включват предизвикателство на мощни страсти в индивида, обект на измамата, като боязън, суматоха или мощно неспокойствие.

Експерти поучават, че в случай че някой ни кара да вземем решение бързо, това е знак, че би трябвало да създадем тъкмо противоположното, предава БНР.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР