Американци, германци и евреи замениха липсващите руснаци и украинциТуризмът на

...
Американци, германци и евреи замениха липсващите руснаци и украинциТуризмът на
Коментари Харесай

Гърция отчита рекорден туристически сезон

Американци, германци и евреи замениха изчезналите руснаци и украинци

Туризмът на Гърция е на път да усъвършенства върха на най-хубавата година - 2019. По данни на Атинската комерсиална камара, приходите в сектора към този момент надминават 20 милиарда евро. Някои от островите на южната ни съседка като Крит и огромна част от тези в Егейско море са запълнени на 100%.

Южната ни съседка отбелязва най-силния си туристически сезон. Островите изпреварват по туристи континентална Гърция като огромна част от хотелите там са цялостни до края на август. Привлекателни за туристите са круизите по гръцките острови.

„ Преди година круизите бяха един, два, три, в този момент са 62. С тях туристите обикалят по островите, стигат до северна Африка, Крит и Кипър, и се връщат. Това е несравнимо покачване. Със сигурност през уикендите тук в Солун не се намират места за престой. Заради потребностите към този момент се строят и нови хотели ", Параскеви Патулиду - заместител регионален шеф на Солун, по Българска национална телевизия.

Най-посещаваните острови са Санторини, Миконос, Крит и Родос. Традиционно българските туристи избират северната част на страната.Освен красивите плажове, българският екскурзиант е удовлетворен от обслужването на съседите ни.

„ Обслужването е на доста високо равнище, хората са извънредно общителни, усмихнати, личният състав се държи по този начин, както би трябвало. Обучен е в областта на обслужването. ", споделя Кремена Йорданова - туристка.

По наблюдения на екскурзовода Кириакос Хаджистефану, този сезон туристическият пъзел на посетителите на Гърция е неочакван.

„ Тази година руснаци и украинци бяха сменени от американци, германци и евреи. Те компенсираха отлива на воюващите страни. Те са платежоспособни. Резултатите в стопанската система ни към този момент са налице. ", споделя Кириакос Хаджистефану - екскурзовод.

Заради рекордно високите равнища в туризма, Гърция възнамерява да удължи сезона до 15 ноември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР