Американското управление за контрол на храните и лекарствата предупреди, че

...
Американското управление за контрол на храните и лекарствата предупреди, че
Коментари Харесай

Гръдните импланти могат да причинят рак

Американското ръководство за надзор на храните и медикаментите предизвести, че гръдните импланти могат да причинят рак, откакто неведнъж са регистрирани сходни случаи, заяви Асошиейтед прес.

Службата прикани лекари, медицински сестри и други здравни служащи да наблюдават за появяването на лимфом при пациентки с импланти на гърдите и предложи лабораторни проучвания при подозрение.

За първи път регулаторът насочва апел освен към пластичните хирурзи, само че и към всички здравни експерти. Признаците са поява на оток, отичане и болежка в региона на гърдите. Ракът се развива постепенно и нормално в началото се прави интервенция за унищожаване на имплантите.

Американският регулатор публично удостовери връзката сред имплантите и рака през 2017 година Събират се данни в и отвън Съединени американски щати. През предходната година са докладвани 250 случая на лимфом при пациентки с импланти, напомня Българска телеграфна агенция.

Все още се смята, че заболяването се развива в редки случаи, защото всяка година в Съединени американски щати към 400 000 дами си присаждат импланти, а лимфом се развива при една от всеки 3000 - 30 000 от тях. Повечето от пациентките с лимфом са си присадили някакъв тип имплант. Една пета от дамите, подложили се на процедурата, получават затруднения (сърбеж, отичане, болежка или разкъсване) и се постанова да ги отстраняват след осем-десет години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР