Американското списание “Форбс“ обяви китайския президент Си Дзинпин за най-влиятелният

...
Американското списание “Форбс“ обяви китайския президент Си Дзинпин за най-влиятелният
Коментари Харесай

Китайският президент Си Дзинпин е най-влиятелният човек на планетата

Американското списание “Форбс “ разгласи китайския президент Си Дзинпин за най-влиятелният човек в света за 2018г., като по този метод той детронира съветския държавен глава Владимир Путин, който оглави класацията рекордните четири пъти.

Тази година Путин остана на втора позиция, до момента в който след него се подрежда американският президент Доналд Тръмп.

Канцлерът на германия Ангела Меркел, която продължава да е най-влиятелната жена в света, остава на четвърта позиция, последвана от притежателя на Amazon и сегашния най-богат човек в света Джеф Безос, главата на Римокатолическата черква папа Франциск и създателят на Microsoft Бил Гейтс.

Най-младият в класацията е 32-годишният саудитски престолонаследник Мохамед бин Салман, който заема осмото място в класацията, като след него остават индийският министър председател Нарендра Моди и съоснователят на Гугъл Лари Пейдж.

Досегашният най-млад член на елитният клуб беше основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг, който тази година заема 13 позиция.

На 12 място е френският президент Еманюел Макрон, а на 14 министър председателят на Англия Тереза Мей, която е една от едвам петте дами в тазгодишния списък.

В класацията изпъкват още имената на висшият водач на Иран Аятолах Али Хаменей, който заема 17 място, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на 33-то място, севернокорейският водач Ким Чен-ун на 36-то място и турският президент Реджеп Ердоган на 48-мо място.

Вижте цялостния лист тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР