Американското правителство забрани употребата на антивирусния софтуер на "Касперски" заради

...
Американското правителство забрани употребата на антивирусния софтуер на "Касперски" заради
Коментари Харесай

Американското правителство забрани използването на софтуера "Касперски"


Американското държавно управление забрани използването на антивирусния програмен продукт на "Касперски" поради съмнения, че компанията поддържа сериозна връзки с съветското разузнаване и заплашва американската сигурност. Наредбата бе наложена от настоящия сега секретар на вътрешна сигурност Илейн Дюк. Днес тя подреди на всички държавни чиновници да отстранен и заменят всички артикули на най-голямата европейска компания, профилирана в създаването на програмен продукт за отбрана от хакери. Това би трябвало да се случи в границите на 90 дни.

"Департаментът е обезпокоен от връзките сред избрани високопоставени чиновници на "Касперски", съветското разузнаване и други държавни агенции", гласи изказването на Дюк. Тя също по този начин изрази угриженост, че съветските разследващи служби могат по закон да изискат или да принудят компанията да им спомага при прихващането на връзки през съветските мрежи.

"Рискът, че съветското държавно управление (независимо дали работи независимо или в съдействие с "Касперски") може да се възползва от достъпа, обезпечен от продуктите на компанията, с цел да компрометира федерална информация и осведомителни системи, директно визира националната сигурност на САЩ", сподели Дюк.

Междувременно от "Лаборатория Касперски" показаха пред ТАСС увереността си, че следствието на активността им от страна на Съединени американски щати ще удостовери неналичието им на връзки с Руската федерация.

"Компанията ще продължи да работи с Департамента за вътрешна сигурност на Съединени американски щати, защото "Лаборатория Касперски" е уверена, че по-нататъшното следствие ще потвърди необосноваността на предявените обвинения", обявиха от пресслужбата на съветския софтуерен колос.

Те подчертаха, че нямат политически връзки с която и да е страна в света и показаха "разочарование от решението на департамента". Те бяха безапелационни, че ще дават цялата нужна информация, с цел да потвърдят невинността си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР