Американското правителство ще обяви руската частна военна кампания (ЧВК) Вагнер

...
Американското правителство ще обяви руската частна военна кампания (ЧВК) Вагнер
Коментари Харесай

САЩ ще обявят руската ЧВК Вагнер за транснационална престъпна организация

Американското държавно управление ще разгласи съветската частна военна акция (ЧВК) " Вагнер " за транснационална незаконна организация, заяви представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от организациите.

Това определение ще разреши на Съединени американски щати и другите страни да лимитират интернационалния бизнес на наемническата войска и интернационалната ѝ мрежа от поддръжници.

Следващата седмица американското държавно управление ще наложи съответни наказания против Групата " Вагнер ", уточни Кърби. Той не посочи какви ще бъдат те.

" Вагнер " е незаконна организация, виновна за зверства и нарушавания на човешки права в Украйна и по света, съобщи Кърби и добави, че има възходящо съревнование сред " Вагнер ", съветската войска и съветски министерства. Вашингтон вижда напрежение да вземем за пример сред частната военна компания и съветското министерство на защитата, съобщи той.

Кърби добави, че през последните седмици " Вагнер " са получили доставка на оръжие и от Северна Корея.

На 18 ноември по думите му от Русия за КНДР е отпътувал трен, който е бил претрупан в Северна Корея и на идващия ден се е върнал в Русия. Има образни доказателства за това, добави той. Предполага се, че ще има още доставки на оръжие от КНДР.

Групата " Вагнер " се има от Евгений Пригожин, доверено лице на съветския президент Владимир Путин, напомня Българска телеграфна агенция. В Украйна понастоящем в редовете на частната войска водят война към 50 000 бойци, сподели Кърби. По думите му измежду тях има 10 000 наемници и 40 000 пандизчии.

" Най-накрая ЧВК " Вагнер " и американците са сътрудници. От в този момент нататък нашите връзки могат да се нарекат " спор сред незаконни кланове ", реагира иронично Пригожин на новината нощес.

Наскоро той се похвали, че даже купува американско оръжие макар глобите, наложени против Русия поради войната в Украйна.

Близкият до Путин Пригожин е търсен от ФБР за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. То даже е оповестило парична премия за залавянето му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР