Американското правителство призова всички страни за незабавна деескалация на ситуацията

...
Американското правителство призова всички страни за незабавна деескалация на ситуацията
Коментари Харесай

САЩ призоваха размириците в Черна гора да спрат |

Американското държавно управление прикани всички страни за " незабавна деескалация на обстановката " по отношение на за ръкополагането на новия предстоятел на Сръбската православна черква в Черна гора, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на известие на американското посолство в Подгорица.

Религиозната независимост и свободата на словото, вкючително мирното събиране, би трябвало да се съблюдават, се споделя в известието. Ние призоваваме жителите да не изливат гнева си върху служителите на реда, когато те се пробват да запазят публичния ред.

В града случаите сред жители и силите на реда не престават

Черногорската полиция за битка с безредиците употребява сълзотворен газ против протестиращи, които стреляха във въздуха и хвърляха бутилки и камъни рано през днешния ден в Черна гора преди и по време на церемонията по ръкополагането на новия предстоятел на Сръбската православна черква в Черна гора, митрополит Йоаникий.

Междувременно сръбският президент Александър Вучич, който е упрекван от опозицията в Черна гора в интервенция във вътрешните работи на страната дружно с Русия, поздрави новия предстоятел на Сръбската православна черква в Черна гора - митрополит Йоаникий, във връзка ръкополагането му през днешния ден, оповестява Асошиейтед прес.

Вучич похвали черногорското държавно управление за това, че церемонията се е състояла макар стълкновенията. Вучич е показал пред ТВ Първа в Белград, че Сърбия няма " аспирации " към Черна гора, а " единствено най-близки и най-хубави връзки ".

Черногорската полиция за битка с безредиците употребява сълзотворен газ против протестиращи, които стреляха във въздуха и хвърляха бутилки и камъни рано през днешния ден в Черна гора преди и по време на ръкополагането на новия предстоятел на Сръбската православна черква в Черна гора.

Церемонията, проведена през днешния ден в манастира в Цетине - остарялата столица на Черна гора, разгневи съперници на Сръбската православна черква в страната, отбелязва организацията, като напомня, че Черна гора разгласи независимостта си от Сърбия през 2006 година

Полицията и медии оповестиха, че минимум седем служители на реда и няколко протестиращи са били ранени при стълкновенията, а минимум 14 души са били арестувани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР