Американското правителство огласи проект за изграждане на седем вятърни парка

...
Американското правителство огласи проект за изграждане на седем вятърни парка
Коментари Харесай

САЩ ще строят седем вятърни парка, които ще произвеждат общо 30 гигавата електроенергия

Американското държавно управление огласи план за създаване на седем вятърни парка по крайбрежието на Съединени американски щати, които до 2030 година ще стартират да създават електрическа енергия за потребностите на над 10 милиона семейства, съобщи Франс прес.

Проектът е на стойност 12 милиарда $ и се вписва в климатичните упоритости на президента Джо Байдън. Планът е към 2030 година тези съоръжения да създават общо 30 гигавата електрическа енергия.

Правителството приготвя амбициозна " пътна карта " за такива паркове, с цел да се бори с климатичните промени, да сътвори добре платени работни места и форсира прехода на страната към по-чиста енергетика, съобщи министърката на вътрешните работи Дебра Холанд.

Според Белия дом този план ще понижи със 78 милиона тона излъчванията от въглероден диоксид, като в същото време се разкрият десетки милиони работни места.

В момента в Съединени американски щати работи единствено един крайбрежен вятърен парк - Блок айлънд уинд фарм, приключен в края на 2016 година Той се намира край щата Роуд Айлънд и е с индустриална мощ от 30 мегавата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР