Американското правителство официално започва изследване на всички автомобили, внесени в

...
Американското правителство официално започва изследване на всички автомобили, внесени в
Коментари Харесай

САЩ се страхува от китайски електрически автомобили

Американското държавно управление публично стартира проучване на всички коли, импортирани в Съединени американски щати, които разполагат с интернет връзка. Особено внимание се обръща на колите, които публично идват от Китай. Причината за следствието е ориентирана към основният секретар на комерсиалните връзки Джина Райнмондо, която подозира, че е допустимо Пекин да задейства своите коли и да сътвори най-различни ПТП-та на американските автомагистрали.

Фактът, че по американските автомагистрали могат да се движат такива коли и да употребяват съществено връзката, автоматизирано разрешава да бъдат командвани отдалечено, това може да е огромна заплаха за всеки авто почитател. Представете си го като сцена от „ Бързи и Яростни “, когато всички коли си набелязват цел и стартират да я преследват. Всичко това може да се случи, най-малко това е съмнението на организациите за сигурност, само че мнозина по-скоро виждат параноята в тези дейности. Американското държавно управление е набелязало производители като BYD и Geely, които сега са световни производители на електрически коли по света.

Факт е, че техните машини в действителност идват с голямо количество компютри. Хакери към този момент са съумели да изключат интернет връзката на колите. Добавянето на тази връзка, наличието на най-различни камери и още доста други връзки с мобилни телефони е задоволителна за основаването на една изключително сериозна и даже рискова връзка.

Страхът от шпионаж също продължава да участва в листата на американците, а и би трябвало да бъдем откровени, камерите от дълго време не снимат единствено залези.

Проблемът с колите и техниката, идваща от Китай, основава съществени паранои в американското ръководство. Тръмп и Байдън са на едно мнение в тази конкуренция – фактът, че не всяка китайска техника е толкоз доброжелателна, както подозират мнозина. Санкции бяха наложени на китайски мобилни телефони, а в този момент ще има такива и за коли. Въпреки обстоятелството, че има възбрана за импорт на чипове в Китай, някои производители започнаха да създават такива сами и с това покачиха още повече напрежението.

Въпреки обстоятелството, че Съединени американски щати употребява силата на Tesla, действително Мъск е подложен на сериозен кръстопът и не може да не признае, че Китай ражда повече и по-добри електрически коли. През януари, тази година, BYD съумя да изпревари Tesla по продажби и Китай е един от най-големите експортьори на коли. Ясно е, че тази страна желае да господства автомобилния пазар и най-вероятно може да го направи, без значение дали желаеме или не. Китайският колос разполага с заводи в Мексико и елементарно разрешава вноса на такива коли в Северна Америка.

Американският авто съюз също показва, че Китай е опасност със своите коли и действително би трябвало да получи избрани наказания за импорт, както и да се подтиква локалната стопанска система на страната. Основната разлика сред Китай и Съединени американски щати е, че първите от дълго време разполагат с най-различни системи за стимулиране на производството и техният стопански проект явно проработи, позволявайки по-високи шансове за триумф.

На този стадий ще се изследват всички китайски автомобилни производители, като преглеждат главните съставни елементи за възможни софтуерни дупки. Това няма да промени цялата картина, само че ще забави вноса на сходни машини, което най-често ощетява крайния консуматор. Въпреки това, сигурността остава първи и главен приоритет, въпросът е, че натискът върху сходни технологии няма да спре американците да внасят и закупуват такива коли даже с по-високо мито, въпреки всичко приказваме за много по-ниски цени от главните.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР