Американското правителство одобри нова военна помощ за Украйна на стойност

...
Американското правителство одобри нова военна помощ за Украйна на стойност
Коментари Харесай

САЩ въоръжиха Украйна до зъби

Американското държавно управление утвърди нова военна помощ за Украйна на стойност над 3 милиарда $. От тях 2,8 милиарда ще бъдат в оръжие за възстановяване на отбранителните качества на страната против съветския агресор. Това е най-мащабният пакет от военна помощ за Украйна, одобряван досега. Той включва доставки на танкове, бронетранспортьори и други бойна техника. 

По данни на американската страна Киев ще получи към 50 танка от вида " Брадли ", които служат за отбрана на бойния състав. Те са оборудвани с противотанкови ракети. Пакетът съдържа още 100 бронетранспортьора за войската, миноустойчиви военни транспортни средства и 138 джипа " Хъмви ".

САЩ са считани за най-важния съдружник на украинците в тяхната защита против съветския агресор. С новия пакет сегашната администрация на президента Байдън е одобрила военни помощи за Киев за близо 25 милиарда щатски $, от които над 24 милиарда от началото на съветската инвазия в Украйна в края на февруари 2022 година.

Американското държавно управление разгласи доставката на танкове още в четвъртък след телефонен диалог на президента Джо Байдън с германския канцлер Олаф Шолц. Междувременно немското държавно управление удостовери, че ще достави на Украйна бойни бронирани машини от вида Marder и една батарея противоракетни установки Patriot. Правителственият представител Щефен Хебещрайт заяви, че още през първото тримесечие на тази година за Украйна ще заминат към 40 машини Marder.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР