Американското министерство на земеделието и Агенцията по храните и лекарствата

...
Американското министерство на земеделието и Агенцията по храните и лекарствата
Коментари Харесай

В САЩ одобриха продажбата на лабораторно отгледано пилешко месо

Американското министерство на земеделието и Агенцията по храните и медикаментите (АХЛ/FDA) утвърдиха продажбата на лабораторно отгледано пилешко месо в Съединени американски щати.

В сряда две калифорнийски компании, “Ъпсайд Фуудс ” и “Гуд Мийт ”, потвърдиха, че са получили зелена светлина да оферират в Съединени американски щати " клетъчно култивирано " или " култивирано " месо, създадено без нуждата от обичайно кръвопролитие на животни. 

Култивираното месо се отглежда в стоманени резервоари, като се употребяват кафези, получени от живо животно, оплодена яйцеклетка или профилирана клетъчна банка.

“Ъпсайд Фуудс ” създава огромни листове от пилешки кафези, които по-късно се оформят в котлети и салами. 

Въпреки че тези лабораторно отгледани артикули няма да се оферират в магазините за хранителни артикули в Съединени американски щати в близко бъдеще заради ограничавания в разноските и мащабирането, “Ъпсайд Фуудс ” и ”Гуд Мийт ” възнамеряват да вкарат своите оферти в извънредни заведения за хранене. 

Над 150 компании в света се концентрират върху производството на месо на клетъчна основа, което обгръща освен пилешко, само че и свинско, агнешко, риба и говеждо месо, защото въздействието на обичайна консумация на месо върху околната среда е най-силно изразено при говеждото месо.

С актуалното решение Съединените щати ще станат втората страна след Сингапур, която позволява продажбата на по този начин нареченото култивирано месо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР