Американското министерство на правосъдието се противопостави на публикуването на съдебния

...
Американското министерство на правосъдието се противопостави на публикуването на съдебния
Коментари Харесай

Правосъдното министерство отказа да обяви мотивите за обиска на Тръмп

Американското министерство на правораздаването се опълчи на публикуването на правосъдния документ, който да показа пред обществеността претекстовете за претърсването на имението на Доналд Тръмп във Флорида, оповестиха международните организации.

Операцията на федералната полиция в Мар а Лаго породи политическа стихия в Съединени американски щати. За първи път е случва сходно нещо с резиденция на някогашен държавен глава.

Привърженици на Тръмп споделиха, че става дума за " лов на вещици ".

Няколко организации, измежду които и медии, желаеха от арбитър да разгласява документа, в който проверяващите изясняват за какво е необходим обискът. Но министерството на правораздаването увери, че сходна обява ще навреди на следствието, което е в ход

В петък по искане на прокурори арбитър направи публично притежание заповедта за претършуване на парцела на Тръмп и лист с иззетите при интервенцията документи.

Но за разлика оттогава в този момент документът, за чието издание се настояваше, съдържал поверителни информации за очевидци и техники, употребявани от полицията, както и извънредно значими за следствието обстоятелства, показва министерството на правораздаването.

Публикуването му би могло да навреди на идващите стадии от следствието, като разкрие тактиката на проверяващите.

Същевременно дългогодишният финансов началник на " Организация Тръмп " Алън Уайсълбърг се чака още през днешния ден да пледира отговорен по обвинявания за данъчни измами, а процесът против се чака да стартира през октомври, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР