Американското министерство на отбраната разреши финансиране в размер на 1

...
Американското министерство на отбраната разреши финансиране в размер на 1
Коментари Харесай

Има одобрение за 1 млрд. долара за стената на Тръмп с Мексико

Американското министерство на защитата позволи финансиране в размер на 1 милиарда $ за построяването на дълго чаканата стена на Тръмп на границата сред Съединени американски щати и Мексико, съобщи БГНЕС.
Тръмп вкара предишния месец изключително състояние, с цел да получи до 8,7 милиарда $ федерално финансиране за създаване на стена по американската граница с Мексико. Американският президент неведнъж е заявявал, че границата е нужна, с цел да се предотврати нахлуването на нарушители и терористи в Съединените щати.
Камарата на представителите на Съединени американски щати ще организира гласоподаване през днешния ден (26 март) по въпроса дали да зачете ветото на Тръмп върху законодателство, което би прекратило националното изключително състояние. Говорителят на камарата Ненси Пелоси, която назова изключителното състояние на президента " безвластие ", разгласи гласуването в прессъобщение от 15 март.
" На 26 март Народното събрание още веднъж ще предприеме дейности, с цел да отбрани нашата Конституция и нашата народна власт от декларацията на президента за изключително състояние, като организира гласоподаване за анулация на неговото несъгласие ", сподели Пелоси в известието. Тръмп издаде първото несъгласие в своето президентство на 15 март, като блокира резолюцията на Конгреса за преустановяване на националното си изключително състояние, което мина с поддръжката на двете партии в двете камари.
Опитът да се анулира ветото на Тръмп се чака да се провали в залата, откакто единствено 13 републиканци се причислиха към сътрудниците си от Демократическата партия на гласуването през предишния месец за блокиране на изключителното състояние на президента. Демократите ще се нуждаят от повече от 50 републиканци, които да гласоподават против Тръмп, с цел да анулират неговото несъгласие. Причината - нужно е квалифицирано болшинство от две трети във всяка камара на Конгреса. Нито в Камарата на представителите, нито в Сената наподобява имат задоволително гласове, с цел да доближат този предел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР