Американското министерство на финансите отказва за предаде на Конгреса данъчните

...
Американското министерство на финансите отказва за предаде на Конгреса данъчните
Коментари Харесай

Американското финансово министерство отказва да даде на Конгреса данъчните декларации на Тръмп

Американското министерство на финансите отхвърля за съобщи на Конгреса данъчните заявления на президента Доналд Тръмп. Това съобщи американският министър на финансите Стивън Мнучин, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Комисия в Камарата на представителите, следена от демократите, изиска достъп до данъчните заявления на президента. Според Мнучин в настояването няма законна цел и то поражда съществени въпроси от конституционно естество, които може да имат последици върху всички данъкоплатци. Искането беше отправено от комисията по данъчното облагане в Камарата на представителите.

Тръмп е първият президент от Ричард Никсън насам, който отхвърля за направи публично притежание данъчните си заявления.

Камарата на представителите желае също така да получи и незасекретената версия на отчета за следствието на съветската интервенция, направен от Робърт Мълър. Демократите в Камарата бяха дали краен период на министерството на правораздаването до през вчерашния ден сутринта, с цел да им даде тази версия. Това по този начин и не се случи. Ето за какво демократите оповестиха, че ще стартират на следващия ден рядко употребена процедура против министъра на правораздаването Бил Бар за възпрепятстване на проверяващите преимущества на Конгреса.

Правосъдната комисия в Камарата на представителите ще се събере на следващия ден в 14:00 ч. по Гринуич, с цел да дебатира и след това да гласоподава избор на съмнение на Бил Бар, като го упрекна в съществено възпрепятстване на прерогативите на Конгреса. Ще последва и избор в пленарна зала на неуточнена дата. Ако обаче министерството даде отчета, то тогава ръководителят на комисията Джери Надлър си резервира правото да отсрочи процедурата.

Същевременно 400 някогашни американски федерални прокурори пишат в отворено писмо, че в случай че Доналд Тръмп не беше президент, той можеше да бъде съден за възпрепятстване на правораздаването въз основата на детайли, събрани от Мълър, предадоха международните организации.

"Докладът на специфичния прокурор Мълър разказва няколко дейности, отговарящи на критериите за обвиняване във възпрепятстване ", пишат някогашните федерални прокурори, които прецизират, че са работили при републикански и демократически администрации.

"Ако описаното държание не беше на президент, който не може да бъде изправен пред съда по време на осъществяване на отговорностите му, то това държание щеше за докара до обвиняване по няколко пункта за възпрепятстване на правораздаването ", споделят някогашните прокурори в отвореното писмо, оповестено в платформата в интернет Медиум.

В отчета, оповестен след 22 месеца на следствие, Мълър споделя, че не е разкрил доказателства за съглашателство сред Москва и антуража на Тръмп по време на предизборната акция през 2016 година Мълър обаче разказва и към 10 случая на напън, извършени от президента, в това число и опит да бъде уволнен, само че не се произнася какво би трябвало да се направи по отношение на това. Министърът на правораздаването Бар заключи, че тези детайли не са задоволителни, с цел да стартира правосъдно гонене против Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР