Американското издание Вашингтон пост спечели наградата Пулицър за обществени заслуги

...
Американското издание Вашингтон пост спечели наградата Пулицър за обществени заслуги
Коментари Харесай

Вашингтон пост спечели Пулицър за обществени заслуги, Ройтерс - за фотография

Американското издание " Вашингтон пост " завоюва премията " Пулицър " за публични заслуги за отразяването на обсадата на Капитолия на Съединени американски щати от поддръжниците на някогашния президент Доналд Тръмп, а Ройтерс завоюва в категорията тематична снимка за отразяването на пандемията от ковид в Индия, съобщи Ройтерс.

Администраторката на премиите " Пулицър " Марджори Милър разгласи, че публицистите на Украйна са получили специфична премия за техните " кураж, устойчивост и отдаденост " при отразяването на съветската инвазия.

Годишните награди " Пулицър " са най-престижните оценки за журнализъм в Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс. Част от екипа фотографи на организацията, спечелил премията за тематична снимка е Даниш Сидики, който беше погубен предишния юли в Афганистан.

Весник " Маями херълд " завоюва оценката за настояща вест за отразяването на сриването на висока жилищна постройка, при което починаха 98 души.

" Ню Йорк таймс " завоюва три оценки: едно за национална публицистика за отразяването на полицейски пътни инспекции, приключили с съдбовен край; друго за интернационална публицистика за следствие на грешките на Съединени американски щати в тяхната въздушна война в Близкия изток; и трето за критичката за Саламиша Тилет за нейните публикации за расата в изкуството и културата.

Освен това репортерката от " Ню Йорк таймс " Андрея Елиът завоюва премия " Пулицър " в категорията обща нехудожествена литература за книгата ѝ " Невидимо дете: беднотия, оцеляване и вяра в един американски град ", която стартира да бъде оповестена през 2013 година във вестника.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР