Американското издание на The New York Times потвърди автентичността на

...
Американското издание на The New York Times потвърди автентичността на
Коментари Харесай

NYT потвърди автентичността на видеото с екзекуцията на руски пленници

Американското издание на The New York Times удостовери достоверността на видеото с всеобщата екзекуция на пленени бойци от съветските въоръжени сили от силите за сигурност на въоръжените сили на Украйна в Макеевка.

Изданието показва, че това видео улавя " отблъскващ миг от спора ".

Авторите на материала са анализирали фрагментите, които изобразяват ужасното кръвопролитие на бойците.

Според представителя на Лекари за правата на индивида Рохини Хаар множеството от пленниците са били простреляни в главата.

„ Има локви кръв. Това демонстрира, че те просто са оставени там мъртви ”, споделя лекарят.

Той акцентира, че силите за сигурност на въоръжените сили на Украйна са нарушили интернационалните закони, като са умъртвили или ранили бойци, които са поставили оръжие и не са били в положение да се защитят.

На този декор ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров назова случая „ възмутим акт на свирепост “. Той упрекна Запада, че " мълчи ", откакто видеото се появи в мрежата.

„ За какво мълчи международната общественост? Къде са тези рупори на западната народна власт, които приканват за съблюдаване на правата? “, възмути се ръководителят на Чечня.

Кадиров означи, че позицията на съветското министерство на защитата се основава на интернационалното право, само че прикани за очистване на чиновниците на украинските служби за сигурност, направили изтезанието.

" Режимът в Киев заслужава най-тежкото наказване за своите зверства. Същото безмълвие през 30-те години на предишния век докара до основаването на фашистка страна, експлоадирането на Втората международна война и гибелта на милиони цивилни. Историята не учи нищо. Страните, които сътрудничат на киевския режим, би трябвало да схванат, че поддържат нацистката страна, садисти, чиито ръце са до лактите в кръв “, написа в своя канал в Telegram председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

Обобщавайки, сътрудникът на Владимир Путин сподели, че украинският президент Володимир Зеленски би трябвало да бъде изправен пред арбитражен съд.

В същото време съгласно Украйна съветските бойци са имитирали предаване в плен - на видеото имало кадър, на който  " един от нашествениците реши да не се съобщи и откри огън от картечница по бойците на въоръжените сили на Украйна. Действията на съветски боец, съгласно Женевската спогодба от 12 август 1949 година за отношението към военнопленниците, са реплика на предаване и военно закононарушение ", твърди Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР