Американско-китайските отношения са по-добри от всякога, но въпросите за търговията

...
Американско-китайските отношения са по-добри от всякога, но въпросите за търговията
Коментари Харесай

Тръмп: Търговията може да попречи на добрите ни отношения с Китай

Американско-китайските връзки са по-добри от всеки път, само че въпросите за търговията и комерсиалния недостиг сред двете страни може да попречат на това, съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от ТАСС.

" Не мисля, че в миналото сме имали по-добри връзки с Китай, в сравнение с в този момент. Единственото, което може да попречи на това, е търговията. Защото тя е толкоз едностранна, и тези хора, които са били тук на тази служба и толкоз години са стояли на това място, в никакъв случай не е трябвало да позволяват това ", сподели Тръмп.

" Това е доста незаслужено към Съединени американски щати и към работната мощ на Съединени американски щати ", добави той.

Според американския водач обстановката с комерсиалния недостиг сред Съединени американски щати и Китай с годините единствено ще се утежнява, само че настоящето държавно управление има намерение " да поправи това ".

" Това може да е единственото нещо, което да се окаже на пътя на дълготрайните и прелестни връзки, тъй като разполагаме с всички предпоставки за другарство ", сподели Тръмп.

Американският президент неведнъж е казвал, че най-същественият проблем в двустранните връзки с Китай е непрекъснато растящият търговски недостиг, който предходната година надвиши 500 милиарда $. Тръмп счита тази обстановка за неприемлива и съгласно него Китай е получил колосални благоприятни условия за стопански напредък с помощта на това, че предходните американски държавни управления са разрешили Пекин да бъде признат в Световната комерсиална организация.

(БТА)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР