Американският вицепрезидент Майк Пенс засили днес натиска на Вашингтон върху

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс засили днес натиска на Вашингтон върху
Коментари Харесай

Американският вицепрезидент: Китай се намесва във вътрешната ни политика

Американският вицепрезидент Майк Пенс ускори през днешния ден натиска на Вашингтон върху Пекин, като упрекна Китай, че употребява разнообразни средства, с цел да се намесва в политиката в Съединени американски щати преди изборите за Конгреса идващия месец, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

"Пекин ползва метод, сплотяващ напъните на разнообразни държавни ведомства, като употребява политически, стопански и военни принадлежности, както и агитация, с цел да ускорява въздействието си и да извлича изгода за своите ползи в Съединени американски щати ", сподели Пенс в тирада в института "Хъдзън " във Вашингтон. "Китай също по този начин употребява тази мощ по по-активни способи от когато и да било преди, с цел да упражнява въздействие и да се намесва във вътрешната политика и политиката на нашата страна ", съобщи той.

Речта му бележи изостряне на американския метод към Китай. Това не се лимитира единствено до комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света, а включва разногласия, свързани с кибердейности, Тайван и Южнокитайско море. Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп съобщи в послание пред Организация на обединените нации, че Китай се пробва да се намеси във значимите избори на 6 ноември, с цел да го накаже за позицията му по търговията. Нито Тръмп, нито Пенс показаха безапелационни доказателства за китайска интервенция, отбелязва организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР