Американският вицепрезидент Майк Пенс е имал уговорена среща със севернокорейски

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс е имал уговорена среща със севернокорейски
Коментари Харесай

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с американския вицепрезидент

Американският вицепрезидент Майк Пенс е имал уговорена среща със севернокорейски представители, в това число със сестрата на водача Ким Чен-ун, по време на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг, само че севернокорейците са я отменили в последния миг, предадоха международните организации.

По време на визитата на Майк Пенс в ПьогЧанг за церемонията по откриването на игрите, "се откри опция за къса среща с ръководителите от севернокорейската делегация. Вицепрезидентът бе подготвен да грабне тази опция, с цел да подчертае нуждата Северна Корея да се откаже от противозаконните си стратегии за балистични и нуклеарни ракети ", съобщи в официално съобщение говорителката на държавния департамент Хедър Науърт.

"Съжаляваме, че те не се възползваха от тази опция ", добави тя. Пенс е щял да се срещне на 10 февруари с Ким Йо-чен, сестрата на севернокорейския водач, и с ръководителя на Народното събрание Ким Йон-нам, само че севернокорейците се отказали два часа преди уговорената среща, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР