Американският вестник Wall Street Journal съобщава, позовавайки се на неназовани

...
Американският вестник Wall Street Journal съобщава, позовавайки се на неназовани
Коментари Харесай

WSJ: Русия получава ракети от Иран и Северна Корея?

Американският вестник Wall Street Journal оповестява, базирайки се на неназовани американски публични лица, че Русия продължава дейни договаряния с Иран за закупуване на балистични ракети с дребен обхват и може да е покрай подписване на съглашение.

Вестникът оповестява още, че Москва е почнала да получава ракети от Северна Корея .

Според събеседниците на изданието, в случай че договарянията с Иран приключат с сключване на съглашение, балистичните ракети могат да дойдат в Русия още тази пролет. Американски чиновници обаче към момента не имат вяра, че тази договорка е контрактувана.

" Съединени американски щати са загрижени, че съветските договаряния за приемане на балистични ракети с дребен обхват в Иран интензивно не престават ", цитира WSJ източник от американската администрация. " Според нашите оценки Русия има намерение да закупи ракетни системи от Иран.

Според източници на WSJ в средата на декември 2023 година съветската делегация е посетила подготвителен център в Иран , където са инспектирали мостри от балистични ракети и обвързвано с тях съоръжение, които принадлежат на Аерокосмическите сили на Корпуса на стражите на ислямската гражданска война. Между другото са им били показани ракети с дребен обхват на деяние " Абабил " , пишат създателите. За това посещаване не имало информации в медиите до момента, се споделя в обявата.

Преди това, през септември, и също инспектира " Абабил " и други ракетни системи, оповестиха събеседници на WSJ.

Шойгу се срещна и с началника на Генералния щаб на Иран генерал-майор Мохамад Багери и сподели, че руско-иранските връзки доближават ново равнище.

Няколко американски чиновници също са съобщили на WSJ, че през последните няколко седмици Русия е почнала да получава разнообразни оръжия от Северна Корея , в това число за първи път балистични ракети с дребен обхват.

Както се показва в обявата, " няколко дузини " балистични ракети от КНДР към този момент са пристигнали в източните региони на Русия.
 Русия и Иран се разбързаха с ново огромно съглашение
Русия и Иран се разбързаха с ново огромно съглашение

Засилват се политическите, комерсиалните и военните връзки сред Москва и Техеран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР