Американският тийнейджър, който откри пробива в сигурността на аудио и

...
Американският тийнейджър, който откри пробива в сигурността на аудио и
Коментари Харесай

Тийнейджър, открил бъг във Фейстайм, ще получи щедро възнаграждение

Американският младеж, който откри пробива в сигурността на аудио и видео диалозите през приложението “Фейстайм” на „ Епъл “, ще получи обилно заплащане, оповестява BBC.
От компанията, производител на смарт телефоните „ Айфон “ не показват каква ще е точната сума, която ще получи 14-годишният Грант Томпсън, само че евентуално средствата ще са под формата на стипендия за продължение на образованието му.
Младежът откри сериозна неточност, която разрешава на странични лица да подслушват непознат диалог, през приложението „ Фейстайм “.
Информация за казуса със сигурността на приложението се появи в края на януари. Това клиентите на „ Епъл “ алармираха, че са разкрили неточност във „ Фейстайм “, която разрешава да се види или чуе набирания клиент преди той да е дал отговор на позвъняването. Предполага се, че тази неточност е обвързвана с функционалността на груповите видеоразговори, която компанията показа в края на октомври 2018 година
На собствен ред, „ Епъл “ съобщи, че знае за съществуващия проблем. Компанията обнови програмното обезпечаване, което поправи грешката в приложението. Функцията за групови позвънявания във „ Фейстайм “ обаче беше краткотрайно недостъпна до момента в който се приготвяше обновяването на приложението
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР